Sarıyer Hamidiye Etfal Kadın Doğum Bölümü Yorumlarım

İlk iki kızımı özel hastanelerde dünyaya getirdikten sonra -çok şükür pandemi zımbırtısı başlamadan birkaç ay önce…- üçüncü kızımı Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’nde doğurduğumu yazmıştım. Çocuk okula başlamadan önce bu yeni sayılan hastane hakkındaki deneyim ve yorumlarımı da artık blog’uma yazayım dedim 😀 Önceden sözüm vardı unutmadım ve prensesimin 2 yaş doğum gününü kutladıktan 2 gün sonra yazıyorum 😛

MaşaAllah
(alıntı bebektir)

Özel hastane takıntınız ve önyargılarınız yoksa bu hastaneyi bir araştırın derim. Çünkü mahalle arası özellerde doğurulmasındansa burası çok daha kaliteli. Sık sık siz ve bebeğiniz takip ediliyorsunuz, hem doktor arkadaşlar hem hemşireler başınızda dönüyor. Onun dışında temizlik ve odalar misal bir Universal Hospital, Acıbadem Hastanesi ya da Medipol Mega kalitesinde olmayabilir, lakin gayet iş görür diğer devlet hastaneleriyle kıyaslayınca özel hastane seviyesinde denebilir..

SARIYER ETFAL KADIN DOĞUM BÖLÜMÜ SERVİSİ GÜZEL Mİ? GÜVENLİ Mİ?

Riskli ve ikiz-üçüz-beşiz vs. doğumlarda anne yavrusuyla tek kişilik odada kalabiliyor. İsterse eşi de ona refakat edebiliyor (du birkaç sene önce ama halen olur mu bilmiyorum) bu tek kişilik odalarda. Ancak ben normal olduğum için beni iki kişilik odaya aldılar. Oda arkadaşınız kurallara uyan biriyse çok medeni ve huzurlu bir biçimde 2 günü burada geçirebilirsiniz. Ancak kuralları takmayan babası, eşi vs. akrabası sürekli odaya girip çıkıyor ve hastane güvenliği bu katta pek de aktif değilse iş kötü. Aynen benim yaşadığım gibi :/ Baş hemşireye konuyu söylemesem adamı uyaracakları da yoktu. “Bu katta güvenlik yok, başımıza iş alıyoruz birini uyarınca” dedi kızcağız (oldukça genç ama deneyimli bir hemşireydi) Sağlık çalışanlarına saldıran şehir eşkıyalarını düşününce kıza da hak vermedim değil. Ama adam yüzünden doktorun tavsiye ettiği yataktan kalk sık sık yürü talimatını yapamadığımı anlayınca 2.kez çağırdım onun duyacağı şekilde şikayette bulundum neyse ki fazla odun değilmiş, kalktı gitti bir daha da ziyaretçi saati dışında içeriye girmedi sağolsun..

Anneciğim refakatçi kalmıştı sağ olsun bebişimi hep o bebek odasına götürdü getirdi Allah ondan razı olsun canım annem.. Annelerin kıymetini bilmek lazım onlar en kıymetli hazinelerimiz.. Eşim de sağ olsun annesinin yaptığı kompostoları taşıdı bana evden, çok sevdiğim için ve bebeğimi emziriyorum sütümü arttırabileyim diye.. Onun da emekleri büyük.

Sarıyer doğum hastanesi arayanlar bence bu yazımı okusunlar.. Onlar için kaynak niteliğinde olabilir.. Sarıyer kadın doğum hastanesi arıyorum diyenler hele de ekonomi yapmak istiyorsa bence Avrupa yakasının şuan belki de en iyi kadın doğum hastanesi olan Hamidiye Etfal’i araştırmalı.. Çünkü belki de en iyi doğum hastanesi (İstanbul Avrupa yakasında) bu hasta hane.. Doğum için en iyi hastane İstanbul şehri içerisinde diyebilirim..

SARIYER ETFAL KADIN DOĞUM BÖLÜMÜ SERVİSİNDE TEMİZLİK NASIL?

Benim kaldığım 2 tam günlük süre içerisinde çarşaf değiştirmeye de tuvalet yıkamaya da 1 Allah’ın kulu gelmedi. Çarşafları biz attık kapı önündeki kirli arabalarına ve yenilerini istedik alıp kendimiz serdik 🙂 Özeller farklı sanmayın, Gültepe Avicenna hastanesinde de çarşaf değişimi hiç olmamıştı.. (Ancak WC sürekli yıkanıp temizlenmişti.) Bağcılar Medipol Mega hastanesi ise temizlik konusunda deneyim yaşadığım en iyi odası olan hastane idi. Orda bebeği de hemşireler gelip alıyor aşı, yıkama, test vs. konular için bebek odasına götürüp getiriyordu.. Ama ha genel anlamda PİS değildi. Gayet temizken yatırdılar beni odaya, temiz çarşaf var mıydı vardı aldık serdik incilerimiz döküldü mü dökülmedi, gerisi teferruat, sonuçta padişah kızı değiliz idare ettik yani 😛 WC’lerin yıkanması olayına takık kaldım ama girip çıktıkça ben biraz hamle yaptım o ağrılı kanamalı halimle 😀 Ay Başak, yükselen Başak malum pis ortamlar bana ters abicim.. Rahat şey yapamam pis bir tuvalette :S

Hangi hastanede doğum yapmalıyım? sorusu özellikle ilk defa anne olacak kadınların özenle araştırdığı konulardan biridir.. Ben de Sarıyer Hamidiye Etfalde doğum yapanlardan biri olarak özellikle yeni annelere yardımcı olmaya çalışacağım bu yazımda..

Doğum için belki de “en iyi” devlet hastanesi demiştim.. Devlet hastanesinde sezeryan doğum yapanlardan biri olarak ameliyathanede erkek kadın karışık her devlet hastanesinde ve özel hastanelerin ameliyathanelerinde olduğu gibi.. Bu konuya önem veriyorsanız maalesef her yerde erkekler karşınıza çıkıyor sezeryan doğum yaptırıyorsanız.. Normal doğumda ilk kızımı doğurduğum Medipol Mega Hastanesi normal doğum bölümünde erkek yoktu. Ancak ameliyathanesinde yine erkekler vardı. Yani erkekler her yerde :/

Sarıyer Hamidiye Etfalde doğum yapanlardan biriyseniz lütfen sizler de görüş, öneri ve şikayetlerinizi yorum kısmından araştırma yapan kişilerle paylaşıp hem onları hem de bizleri aydınlatın. Güncel bilgileri herkes öğrensin. Teşekkürler şimdiden, değerli yorumlarınız için.

NOT: Konuyla alakalı değil ama, daha önce ortancam da Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü‘nde 1 hafta serviste yatmıştı. O konudaki yazımı da okuyabilirsiniz ilgilenirseniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir