Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi Yorumlarım

Çocuklar ve kendim için genellikle evimize en yakın hastanelerden biri olan Şişli Etfal’i kullanan ben, birçok bölümünün Çayırbaşı’na taşınması sebebiyle Sarıyer Etfal hastanesini de deneyimledim minik kızım vesilesiyle. İnternette aşırı kötü yorumları okuyunca bu hastane hakkında çok büyük haksızlık yapıldığını düşündüm ve kısacık da olsa yorumlarımı eklemek ihtiyacı hissettim.

Küçük kızım Ocak ayında ileri derecede zatüre oldu ve acile götürdük. Şurup ve diğer ilaçlar işe yaramayınca bahsi geçen hastanenin çocuk enfeksiyon bölümüne servis katına alındı ve bir hafta burada misafir edildik.

kızımın yatağı ve açınca yatak olan deri koltuğum 🙂

Hastane odası iki kişilikti ve otel konforunda idi. Temizliği her gün 2-3 kez yapılıyordu, her istediğimizde temiz çarşaf/nevresim temin edilebiliyordu ve mini buzdolabı, televizyon, kendimize ait giysi dolapları, çekmeceler, komidinler bulunuyordu. Sıcak suyumuz ve duşumuz da vardı. Kendimi Aydın’da kaldığımız Anemon otelde zannettim bir ara ama hastanenin odası o o tel odasının iki katıydı ondan da büyüktü 🙂 Bence özel hastaneden farkı yok oda olarak.. Sabah kahvaltısı, ara öğün, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeği gibi ücretsiz yiyecek ikramları da benim gibi çok yemeyen birini memnun edecek seviyedeydi. (Hatta yemeklerin yarısını yiyemedim o kadar az yiyorum ki artık :p) Hasta ve refakatçiye ayrı ayrı veriliyor yemek ve diğer ikramlar. Bu arada çocuk enfeksiyon servisinde sadece bayan refakatçi alınmakta (öncelikle anne) akşam 7-8 arası ziyaretçi girebiliyor ve ziyaretçi olarak çocuk alınmıyor. Kalabalık bir ziyaretçi grubuna da izin yok sadece baba ziyarette bulunulabiliyor, başka ziyaretçi kabul edilmiyor..

bol bol yatağımızda yatıp trt çocuk izledik, mini buzdolabımızdaki yiyeceklerimizi atıştırdık 🙂
3 kapılı giysi dolabımız

Gelelim doktor, hemşire ve gerekli ilgiye. Eğitim araştırma hastanesi olduğu için sık sık stajyer ve yeni mezun görüyorsunuz. Bu da bazı konularda deneyimsizlik demek. Ancak damar yolu açma harici hiçbir acemilik göremedim ben bu arkadaşların hizmetinde. Gayet başarılı bir Çocuk acil-kırmızı alan, sarı alan bölümleri ile çocuk enfeksiyon bölümü servisi gördüm ben. Güler yüzlü, ilgili ve ihtiyaç olunca yardımcı olan kişilerdi. Neticede bir haftada kızımı iyileştirdiler ve taburcu ettiler. Memnun kalmadığım hiçbir şey yok. Sarıyer Hamidiye Etfal eğitim ve araştırma hastanesi bence gayet güzel olmuş.

Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi Yorumlarım” hakkında 2 yorum

  1. olumsuzlukları dile getimenin de bir üslubu vardır ve dile getirilmelidir ki düzeltmeler yapılabilsin ama yalnızca olumsuzluklardan bahsetmek haksızlıktır hastanelerimiz gerçekten gittikçe iyileşiyor ve sağlık sistemimize şükğrler olsun inşallah tez zamanda iyi olur bir daha da allah mutaç etmez hastaneye 🙂

    • Amin çok teşekkürler evet bazen olumsuz yorumların kasıtlı abartıldığını düşünüyorum sırf devlete nankörlük yapmak için bile bunu yapanlar olabilir ki örneklerini sık sık görüyoruz bu nankörlüklerin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir