3 Aralık Engelliler Günü

3 Aralık Engelliler Günü Engelleri Kaldırmak için Farkındalık Şart!

Yerleşim, ulaşım, istihdam gibi yaşamsal zorlukların üstesinden gelmek adına çaba gösteren ve çoğu zaman asıl mücadeleyi, engeli yaratan bilinçler karşısında vermek zorunda kalan engelliler…

Türkiye’de toplam nüfusun %12, 29’una denk gelen 8,5 milyar kişi, dünyada ise her yüz kişiden 15’i engelli olarak biliniyor.

Milyarlarca engelli bireyi aynı anda hatırlatacak 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü ise Birleşmiş Milletler tarafından 1992’de kabul edildiği günden bu yana çeşitli organizasyonlar ışığında kutlanmakta.

Engel’siz Medya    

Ajans Press’in verilerine bakılacak olursa; engelliler konusuna çok da uzak değiliz. Öyle ki son bir yılda engellilerin konuşulduğu 16 bin 807 adet haber gündemde yansıma bulmuş.

Engelli içerikli haberler de gösteriyor ki; Türkiye’de engelleri aşma,  toplumu bilinçlendirme, eve kapatılan engellilere ulaşma, toplumsal hayattaki engelleri ortadan kaldırma gibi konularda sayısız emek söz konusu.

Günümüz yaşam koşullarında sayıları hızla artış gösteren görme, işitme, zihinsel, ortopedik engeller ve kronik hastalıklara sahip kişiler; teknolojinin son imkânlarını kullanarak daha rahat bir nefes alıyor.

Engelli olarak hayatını sürdürenlerin asıl beklentisi ise engellerini tümüyle ortadan kaldıracak bir mucizeden daha çok; toplumsal yaşamda anlayışın artması yönünde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir