uzun tırnaklar..

uzun tırnaklaruzun tırnaklar manikürlüyse ve dışında oje, french vs. varsa inanılmaz şık ve güzel durabilir. ancak dışı güzel, içi leş gibi olan birçok eşyada olduğu gibi, uzun tırnaklarda da tüm bu süs ve cilanın arkasında ne kadar fırçalanırsa fırçalansın tamamen temizlendiği düşünülse bile milyonlarca mikrop ve bakteri var!

ne denirse densin, tırnak araları ne eller yıkanarak, ne de tırnak fırçası ile temizlenemez. bu şekilde temizlenerek o kirler gitmez, dolayısıyla uzun tırnaklar ile dolaşanlar tırnak aralarında bir ton mikropla ve bakteriyle birlikte yaşamak durumunda kalır.

aslında ben bunlara değinmeyecektim ama aradan çıkmış oldu bu bilgilerde.. benim değinmek istediğim konu; ya hu birkaç gün tırnaklarımı kesmeyince tırnaklarımın uzunluğu yüzünden klavye kullanmakta güçlük çekiyorum ve ev işleri yapmak ızdıraba dönüyor. merak ettiğim konu şu; uzun tırnakları olanlar hiç ev işi yapmıyor mu? tırnak uzayınca yatak toplamak, yatağın üzerindeki bir örtüyü düzeltmek bile dediğim gibi sıkıntı haline dönüşüyor. uzun tırnaklılar familyası tuvalette yapacağı temizliğini de (o da yaparsa) tuvalet kağıdıyla yapabilir sadece. öğk!

birde işin annelik boyutu var ki; bu daha da vahim. o uzun tırnaklı bayanlar bebeğine mama hazırlarken mikropları bebeğininin biberonuna da bulaştırdığının farkında mı acaba? ya da farkında da bencillik yapıp süsü, güzelliği için bebeğini hiçe mi sayıyor? valla ben onu bunu bilmem.. İslam öyle güzel bir din ki; tırnak uzatmanın sağlıksızlığını bildirmiş ve hep tırnakları uzatmamayı emretmiştir. (tırnak uzatmanın 40 günü geçmesi haramdır) sosyal, sağlıksal ve diğer sıkıntıları bir yana, birde işin dini boyutu var yani..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir