Esra Erol’la Desti İzdivaç-İş Yok Değil, Kriz Bahane, İş Beğenmiyorlar!

esra-erolla-desti-izdivac-cilekli-sut-bir-kafadan-her-sesDün çıkıp aşkımın işyerine gittim. Otobüsten bir kaç durak geride indimki biraz yürüyeyim. Uzun zamandır yürüyüş yapmamanın vermiş olduğu hamlıktan dolayı bu sabah kaskatı uyandığımı farkettim P Dünkü yürüyüşten kaynaklandığını anladım çünkü hakikaten kendimi eve kapattığımda neredeyse hiç dışarı çıkmıyorum. Aslında arada bir yürüyüşe çıkmak lazım eskiden yapardım ama şimdi yaşlılık işte :Pp Daha doğrusu iyice yabani oldum son yıllarda P Arkadaşlarım bile diyor kızım unuttun bizi gelmiyorsun gitmiyorsun buluşmuyorsun.. Şikayetler sürüyle.. Bu tutulmalardan sonra anladım ki arada çıkmam iyi olacak. Sosyalliğin orta hallisi ruhsal ve fiziksel sağlık için çok gerekli ve faydalı ben bunu iyice anladım.

Biraz uzanayım, uyuyayım da kaslarım ve tutulmuş yaşlı eklemlerim rahatlasın dedim. TV’yi açık buldum. Bi zararı olmaz diye kapatmadan uzandım. Hay açık bırakmaz olaydım P Star’da Esra Erol’un sunduğu İzdivaç programını izler halde buldum kendimi bir kaç dk. sonra Tabi ne uyku kaldı ne uzanma hevesi ne istirahat havası.. Normalde dikkatimi bu kadar cezbetmezdi ama ordaki bir kadının konuşmasına kulak kabartınca konuşulacakların gerisini merak ettim P Meraklı melahatim işte n’apim

Akif ismindeki 60′lık beye, 40′lı yaşlarda Yıldız ismindeki bayan talip olmuş gelmiş, orda konuşuyordu. Kadın eşinden ayrılmış. Nedeni de kendinin çalışması ama eşinin çalışmamasıymış. Yıllarca kadın çalışmış eşi evde oturmuş. Emekli oldum tamam benim işim bitti demiş çekilmiş köşesine. Bi nevi nirvana olayı Ama kadın baya dişli bişeymiş ki ayrılmış kocasından. “Emekli olup da öyle köşeye çekilmek var mı?” demiş. “Kadın halimle ben çalışıyorsam sen de çalışacaksın oğullarımızın eğitimi için”.. Kadına hak verdim. Helal be yürrüüü diye tempo bile tuttum Haha..

Talip olunan Akif bey arıyormuş ancak bulamıyormuş. Böyle savundu kendini. Baya da tonton bi amcaydı. 3 hanım harcamış Zor biri olmalı. Zaten inat olduğu her halinden belli. Ama Yıldız hn. ondan da zor gibi geldi bana Baya hırslı çünkü. “Erkek oturmaz bir köşede bir limon bile olsa satar evine bir ekmek getirir ama yine çalışır” diyor. Ve kriz meselesinin keyfine düşkün kişiler tarafından bahane edildiğini öne sürüyor. Yani kişiler aradıktan sonra bir sürü varmış. Öyle diyor. İş beğenmiyormuş insanlar. Aslında bir miktar haklı sanırım.

Sonra Esra Erol alıyor mikrofon sırasını ve diyor ki; “Geçenlerde TV’de 30-35 yaşlarında gencecik bir adam devlet tarafından yapılan yardım için(avucunun yarısını göstererk)  ”bu kadarcık mı” diyor. E be adam genceciksin git çalış! İş mi yok, bence de beğenmiyor insanlar, kriz bahane”..

O’nun bu fikrine kısmen katılmakla beraber kriz konusunda artık ne düşüneceğimi şaşırdım. İşten çıkarılmamak için maaşı yarıya indirilen insanlar, topluca işten çıkarılanlar vs. Tüm bunlar varken demek ki bir yanda da beğenmeyen, “illaki benim kriterlerim olacak” diyen bir kesim var. Sanırım insanlar az maaşla çalışmak istemedikleri için de işsiz kalıyor. İki ucu “bıyıklı” değnek gibi bir şey ama bu da yawf :S

Esra Erol’la Desti İzdivaç-İş Yok Değil, Kriz Bahane, İş Beğenmiyorlar!” hakkında bir yorum

  1. ”Esra Erol’la Desti İzdivaç-İş Yok Değil, Kriz Bahane, İş Beğenmiyorlar!” Konusunda 15 Yorum Yapılmış
    1.seyma demiş ki:

    February 26th, 2009 at 19:53
    evimdeki tv de bir problem var star ve stv dısındakı hıc bır kalan cekmıyor eee halıyle tv yı acmıyorum ben gecenlerde bır actım senın ızledıgın programa denk geldım 15 dk sabredemedım cok sınır bozucuydu

    2.çilekli süt demiş ki:

    February 26th, 2009 at 19:56
    Evet Şeyma aynen, bazen çok laçkalaşan ve vıcıklaşmaya oldukça müsait olan bir program benim de dikkatimden kaçmadı.

    3.Üfürükten Prenses demiş ki:

    February 26th, 2009 at 20:12
    işsizim..
    ve esra hanım’ın iş yok diyorlar ama işleri beğenmiyorlar düşüncesine katılmıyorum..
    şu anda eğitimimden ve yeterliliklerimden çok daha aşağıdaki pozisyonlara başvuruyorum.. bu sefer de o pozisyonlara fazla geldiğim için alınmıyorum..

    dest_i idivaç gibi bir programım olsaydı sunar,paracıkları da cebime atardım,sonra da tv’den lak lak etmek kolay olurdu sanıyorum..

    ne yapayım ben şimdi? biri bana çıkıp ahh tamam işte bulaşıkçı ol,iş yok diyorsun ama bak bulaşıkçılık var diyemez.. zira o işi yapacak çok kıymetli arkadaşlarımız o işi yapacak bende kendime dair işi yapacağım.. işsizsilik,ülke şartları benim ve benim gibilerin suçu değil ki,bu yaptığımızda şımarıklık değil..

    kaldı ki ben şu an da burger king’de sipariş alacağım görevli olacağım desem buna bile imkan yok şu ekonomik krizde..
    elbette kendimi geliştirmenin karşılığında buna eş değer bir iş arıyorum..

    esra’ya fingirdiyor diye kucak açan Aydın Doğan bana kucak açmadığı için ben tv’den lak lak yapamıyorum..tuzu kuru olanlar susmalı bence,hele ki geyik yaparak para kazananlar hepten susmalı..

    4.çilekli süt demiş ki:

    February 26th, 2009 at 20:17
    katılmadığım kısım tam da buydu işte prenses..

    5.moonsun11 demiş ki:

    February 26th, 2009 at 22:25
    Yaaa Cileklim, kimse o programlarda ask sevgi aramiyor ki, herkes kendini baktirtacak birini ariyor 😛

    6.çilekli süt demiş ki:

    February 26th, 2009 at 22:33
    Evet ya gerçekten de öyle evi olsun, arabası olsun, şuyu olsun, buyu olsun filan Ama arada gençlerden de geliyo galiba hani aşk sevgi filan fıstık muhabbetine hakkını yemeyelim şimdi

    7.Pervane demiş ki:

    February 26th, 2009 at 22:47
    limon bile olsa satar demiş ya, limon ne pahalı bilion mu sen teyze? öf uyuyo bu millet ya, koskoca firmalar iflas ediyor, lalelide nerdeyse bütün dükkanlara 6 aydır müşteri uğramıyor ne limonu, ne keyfine düşkünlüğü, ne bahanesi allasen ya..

    ya dün ben de izledim kırk yılın başı, gülmekten alamıyorum kendimi elimde değil.
    18lik izmirli ev kızı, tv’de gördüğü oğlanı beğenmiş, telefonla bağlanmış.. oğlan stüdyoda, kendine talip çıkınca bi kızardı bi utandı sonra fingir fingir sırıtmaya başladı, ay ne güldüüüümmm…

    8.çilekli süt demiş ki:

    February 26th, 2009 at 23:30
    ben de içkine uyku ilacı atarım oh olsun sana

    9.zeynep melike demiş ki:

    February 27th, 2009 at 13:50
    televizyon dünyası bol eğlenceli ve kakara kikiri gibi geçip giden programlarla dolu,oysa içi boş biçoğunun, ve samimiyetten uzak,çok nadir izliyorum zaten tv yide,neyse çileğim,son bişey yukarda yapılan yorumlarada katılıyorum:)
    selam ve dua ile,,

    10.çilekli süt demiş ki:

    March 2nd, 2009 at 19:29
    Miray hocam bence siz de haklısınız 🙂 Ama ünv. mezunları da işsiz ya.. Hatta baştan aşağı beyin olan adamlar bile işsiz Zaten aklı olan beyin adamlar bu ülkede durmuyor pek fırsatı varsa kaçıyor yurt dışına 🙂

    11.Digital Sevgi Kelebeği demiş ki:

    March 5th, 2009 at 23:51
    Efenim,
    Açık konuşmak gerekirse Esra’cım büyük transfer paralarıyla çıktı bu yollar.. Program başına da hatırı sayılır bir ücret alıyor..

    Eh, tok açın halinden anlamaz tabi..

    Lakim, bu kızcağızımız hani o yerel kanalında kalsaydı boyle konuşabilecekmiydi çok merak ediyorum..

    12.mc_funcky demiş ki:

    May 4th, 2009 at 16:54
    mersinden 25 gencim maddi sorunum yok kendime bir arkadaş arıyorum

    13.çilekli süt demiş ki:

    May 4th, 2009 at 16:56

    14.diplomalı işsiz demiş ki:

    July 9th, 2009 at 02:23
    Ben üniversite mezunuyum. Ana dilim gibi İngilizceyi konuşuyorum ama iş bulamıyorum. Şimdi prenses hanım efendinin dediği gibi limonmu satayım? Bunca sene neden okudum ben? Limon satmak için mi?

    Üfürükten prenses Esra, yaptığı saçma program gibi bir yorum yapmış işte.

    15.Arthur Brwcla demiş ki:

    January 19th, 2010 at 11:36
    ben maramara üniversitesi iibf iktisat 2009 mezunuyum derece ile bitirdim.ayrıça anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi kamu yönetimi bölümünüde bitirdim yaşım 25 yani çift diplomalı üniversite mezunuyum.Ama iş bulamıyorum.Seviyemin altında işlere bile başvurdum ama eleman çokluğundan pozisyon uymazlığından işe almadılar.yani anlayacanız 2 üniversite bitirmiş 25 yaşında bir genç oldugum halde yinede iş yok.1 yıldır iş arıyorum bulamıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir