Bebişimiz “Sümeyye” Teşrif Etti

o bir kız!30.06.2016 ikinci yavrumun doğum tarihi olarak kayıtlara geçmiş bulunmakta sevgili blog takipçilerim 🙂 ilki gibi ikinci bebiş de ramazanı şerifin mübarek günlerinde doğdu. (anaları gibi) Gündem kalabalık, yazacak çok şey var o yüzden kısa kısa madde madde değineceğim yoğun bir anne olarak.

  • bebişimiz kız mı oğlan mı derken kız oluverdi, çokta iyi etti 🙂 ben kızcıyımdır da azıcık :p Rabbim hayırlı, vefalı ve uzun ömürlü bir evlat etsin. Erkek olsaydı Ömer Faruk olucaktı ismi 🙂 Kız olunca Sümeyye oldu. İsimleri ben seçtim yine, babamıza sadece son kararı vermek kaldı :))yeni bebek
  • bebişim bu sefer evime yakın olan Avicenna hastanesinde doğdu. hastane ve doktorum Hatice Sermet hakkındaki yorumlarımı yakında yazmaya çalışacağım.
  • İlk çocuklar şanssız bence ya. ikinci çocuklar daha bilinçli yetiştiriliyor çünkü. misal emzirmeyi daha bilinçli yapıyorum. medela swing süt pompası aldım çocuk memeyi tam boşaltamadığından kalan sütü sağıyorum ve iştahsız olduğumdan zorla da olsa süt arttıran yiyecekleri daha düzenli yiyorum, bol sıvı alıyorum sütümü arttırsın diye vs. bakalım neler olacak. ama şu bir gerçek ki; sütün bol olması için bol yiyip içmek, memedeki sütü tam boşaltmak (sık emzirerek ve kalan sütü sağarak), olumsuzlukları unutmaya çalışmak/takmamak ve yorgun/uykusuz kalmamak çok ciddi önem taşıyor.
  • ikinci sezaryen benim adıma yorucu geçti. ilkinde yanlış hatırlamıyorsam bir haftada tamamen iyi hissetmiştim, ayrıca dikiş yerlerim filan uyuşuk kalmamıştı şimdiki gibi. toparlanmam bu sefer uzun sürdü, neredeyse iki hafta gibi bir sürede ancak düzeldim diyebilirim.
  • 15 Temmuz’daki başarısız FETÖ terör girişimini şiddetle kınıyorum, sorumlularının en kötü belaları görmesini ve en kötü cezaları çekmesini diliyorum. çatışmalarda vefat eden şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. şehit olanlardan biri de eşimin en samimi dostlarından Halil Kantarcı idi. onu vurup, 3 çocuğunu yetim bırakan asker görünümlü hain teröristlerin Allah bin türlü belasını versin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir