hamilelikte et yemek neden ızdırap verir?

hamilelikte sindirim yavaşsanırım sindirim sistemi hamilelik süresinde ağırlaştığından hamilelikte sindirim problemi nedeniyle et yemek bana müthiş sorun yaratmaya başladı. sindirim sistemimin yavaşladığını ilk olarak urfa kebap yediğim gün anladım. 2 porsiyonu bir öğle öğününde mideye indirince o günüm resmen bana işkence oldu. mide ekşimesi, bulantı, uyku hali, ağırlık vs. derken o gün su içmek ve biraz da sebze yemek dışında pek birşey yiyememiştim o öğünün üstüne. hamilelikten önce 2 porsiyon urfa kebap ideal öğündü benim için, ama şimdi ciddi zorluk yaşatabiliyor. dürümlerin içinde soğan olmasa belki bu kadar olmazdı dicem ama yok sadece soğandan değil büyük kısmı ettendi bu sorunların.

bundan ders almamışım ki  bir başka gün etli ekmek ve mevlana pide sipariş etmiştim. onlardan da, 1.5 porsiyon gibi bir öğünde yemek aynı ızdırabı gün boyu yaşattı bana. etli ekmek ve mevlana pidesinde de bolca soğan vardı, tabi buda midemi mahvetmek adına tuz biber oldu..

son olarak -çok canım istediği için o da- bugün bi eşeklik yapıp %100 dana sucuklardan yedim gerçi çok yemedim ama akşam yediğim için sanırım hala sindirebilmiş değilim! et yemek kadar şarküteri et ürünleri yemek de hamilelik döneminde bana yaramayacak onu anlamış bulunuyorum..

kısacası hamile arkadaşlara tavsiyem şudur ki, et yiyecekseniz öncelikle bir öğünde porsiyonları küçültün. sonra çok iyi pişmiş, yağsız, baharatsız ve kesinlikle soğansız, sarımsaksız et yiyin ve asla akşam et yemeyin. et yanında yoğurt ve sebze tüketmenizi de şiddetle öneririm. not: unutmayın! hamileyken bir seferde çok et yememek faydanıza olur her zaman bu altın kural.

hamilelikte et yemek neden ızdırap verir?” hakkında 3 yorum

  1. Geri izleme: boru değil, 20 haftalık hamileyim :p | Bir Kafadan Her Ses

  2. Hamilelikle ilgili yazılarını, artık ilgi alanıma girdiği için sanırım yeni okuyorum. Ben şu an 18.haftamın içindeyim ve et namına birşey tüketemiyorum. Hatta bazen lahmacunun üstüne değdirdikleri kıyma bile dokunuyor, direk çıkarıyorum. O nedenle akşam yemeklerim genelde kocamaaaaaaaaaan bol yeşillikten oluşan bir salata ve sade, hafif çorba oluyor. Yiyebildiğim sebze yemekleri de oldukça sınırlı, niyeyse hiç birşeyi hazmedemiyorum 🙁
    Sırayla yazılarını okumak istiyorum ama yeni sayfada açamıyoruz o kötü. Bir de gün gün okumak istiyorum ama o da olmuyor niyeyse.
    Eğlenceli ve faydalı bu güzel paylaşımın için teşekkür ediyorum kendi adıma.
    Bloğuma da beklerim.
    Sevgiler 🙂

    • sağ tık çalışmıyor sitede yazılarım çalınıyor çünkü hemen geliyorum blog’una sık paylaşıcam deneyimlerimi ben de sen ve senin gibi anne adayları için 🙂 benden de sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir