yılbaşı kutlamalarına geç kaldınız hemşerim!!!

yılbaşı kutlamalarına geç kaldınız hemşerim!!!bugün sabah için ablam astoria AVM pro nail’den randevu almış. astoria’ya ilk gidişi yeri bilmiyor, evim yakın oraya, fırsat bu fırsat tabi onu astoria’ya götürme bahanesiyle ben de minik bi gezi kaçamağı yaptım niohoho astoria’ya geldik.. önünde hummalı bir çalışma.. ışıklı yıldızlar asılıyor, ağaçlara ledli ışıklar takılıyor vs. yeni yıl hazırlıkları.. ama hangi yeni yıl?? kimin yeni yılı?? noel için olmasın lan bu süslemeler?? malum noel dönemi yılbaşından daha yakın şuan.. yılbaşı, yeni yıl kutlaması için olsa bu süslemeler ocak ayına kadar ohooo bir sürü zaman var.. hani yılbaşı kutluyoruz biz noeli kutlamıyoruz ki diyen kek arkadaşlar var ya, onlar için bu açıklama.. bak alışveriş merkezleri, TV’ler, kadın dergileri vs. çaktırmadan noel kutlatıyor hepimize ama n’aber..

yılbaşı kutlayan müslümanlar yerim sizin müslümanlığınızı ben HAMMM diye   :delü:

kutlayacaksanız hicri yılbaşı kutlayın ya hu, milyonlarca koyun o taraftan gidiyor diye siz de o taraftan gitmeyin, azıcık karakterinizi gösterin.. unutmayın ki insanların çoğu cehenneme ama pek azı cennete gidecektir.. sadece burdan yola çıkarak bile herkesin yaptığı şeyin doğru olması gerekmediğini anlayabilirsiniz..

bugün hicri yılbaşı biliyorsunuz. belki de bilmiyorsunuz malum miladi yılbaşı ve noel kadar bizim yılbaşımız pek duyurulmaz bu ülkede. etrafta bir iki cılız süsleme gördüm onlar da noele hazırlık süsleri olduğu noel baba, geyik, çam ağacı,şömine üzerine asılan iri çoraplar ve kırmızı yeşil eşya figürlerinden bariz belli.. ne biçim bi ülkede yaşıyoruz biz ya.. gül gibi hicri yılbaşımız var işte ille de yılbaşı yeni yıl kutlayacaksınız neden hicri yılbaşını kutlamazsınız da hristiyan alemine özgü miladi yeni yılı, noel bayramını kutlarsınız ey müslümanlar? bilmez misiniz ki: “başkalarına (başka dindeki insanlara) benzeyen bizden değildir.” uyarısında bulunan bir peygamberin ümmetiyiz! yoksa siz değil misiniz? ha değilseniz hristiyan bayramlarını kutlamaya devam edebilirsiniz buna lafım yok. 

birde benim anlayamadığım olay, %99’u müslüman (…) denen ve müslüman çoğunluğun olduğu bir ülkede neden hristiyanların kutladığı yılbaşı kutlanıyor da müslümanların kutladığı yılbaşı yani hicri yılbaşı kutlanmıyor? bunun cevabını ben çok iyi biliyorum aslında ama bu seferlik yazdıkça uyuza bağlamamak için kısa kesiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir