PTT Kargo ve Diğer Kargo Şirketleri Arasındaki Farklar

PTT KARGO HİZMETİ DÖRT DÖRTLÜK

PTT Kargo ve Diğer Kargo Şirketleri Arasındaki Farklar

Sosyetik bit pazarı dükkanımı kapatmaya 1 hafta kaldı, gitti gidiyor dükkanı açmanın astarı yüzünden pahalı geldi bana Dükkan aylık ödeme masrafıydı yok her ilan için ücret ödemeydi, yeniden listelede katalog resmi parasıydı bilmemnesiydi adamlar nerdeyse aşkımın dediği gibi her sayfa tıklamaya para yontacaklar bizden.. O açıdan ücretsiz ilan vereceğim sitelerde satıcam eşyalarımı bundan sonra.. Mesela sahibinden.com, ikincielim.com, intoko.kijiji.com gibi yerlerde.. Tabiki bit pazarımda birde. Gitti gidiyor yeterince zengin olmuş benim gibi safoşlar sayesinde

Gitti gidiyor dükkanını açmam bikaç yönden bana kazanç sağladı, şöyle ki; mesela geçenlerde dükkanımdan Antalya’da oturan bi adam 80 cm.lik kız çocuğu figürlü dekoratif çiçeklik aldı benden. Ben de kırılacağını bile bile gönderdim Antalya’ya kargoyla. Gerçi aşkım güzelce paketledi kendi elleriyle özenle. Ama yine de yolda kırılmış.. Aslında olumsuz gibi görünse de bu olay bana yaradı, gitti gidiyor’da kırılacak eşya satılmaması ve kargo şirketleriyle kırılacak eşya yollanmaması gerektiğini iyice belledim Zaten kargo şirketindeki adamlar boşuna yırtınmıyor: “kırılacak eşya ve değerli eşya almıyoruz, sorumluluk kabul etmiyoruz” diye..

Ben o çiçekliği PTT Kargoyla gönderdim ama diğer kargolarda da aynısı olurdu, çünkü onlar da kırılacak eşya kabul etmiyor.. Sanırım kutuları karpuz fırlatır gibi fırlatıyorlar taşırken çünkü adam kırık çiçekliğin fotoğraflarını gönderdi, çiçeklik resmen tuzla buz olmuştu *..

Bu arada o çiçekliğin kargosu Antalya’ya yurt içi kargo gibi özel kargo şirketlerinde 40 tl. civarında bi mebla tutuyordu, PTT kargo ile sadece 10 tl. tuttu kargo bedeli.. Geçenlerde de diğer kargolarda 7 tl gibi tutan peruğu, 3 tl. ile Tokat’a gönderdim.. PTT kargonun en iyi yanı ücretinin çok iyi olması. Artı, eskisi gibi yavaş da değil, kargolar diğer özel kargo şirketleriyle aynı hızda ulaşıyor. ÖZELLEŞTİRİLDİ SANIYORDUM AMA HALA DEVLET BÜNYESİNDE HİZMET VERİYORMUŞ. PTT kargoyu gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Ama ne PTT kargo ile ne de özel kargo (UPS, yurt içi kargo ya da aras kargo vs.) şirketleriyle asla ve de asla kırılacak ya da değerli bir eşya göndermeyin 🙂 Benden size ağzı yanmış bi kargo mağduru tavsiyesi..

*Bu arada adamın parasını iade ettim dün, iade etmeyebilirdim ama kimsenin parasında pulunda gözüm yok çok şükür.. Zaten adam boşuna 10 tl. kargo ücreti ödedi İki kuruş için birilerinden beddua almak istemem..

PTT Kargo ve Diğer Kargo Şirketleri Arasındaki Farklar” hakkında 6 yorum

  1. bence işinizi sakın ptt kargoyla yapmayın 2 güne gider denilen şey 8 gün oldu halen gitmedi bukadarda sorumsuzluk olmazki gerekli kşilerin bu yazımı okumasını istiyor gerken şeyin yapılması gerektğini düşünüyorm. bidaha ptt kargoyla bişeymi yollamak asla aklınız varsa sizde yollamayım ve halen ptt kargoyla yolladığım gitmedi böle sorumsuzluk olmaz ya…..

  2. Geri izleme: PTT Kargo PTT Kargooooo Benim De Sabrımın Bir Sınırı Var Kargoluğunu Bil Uleennn!! | Bir Kafadan Her Ses

  3. Geri izleme: Bir Kafadan Her Ses Türkiye TR DMOZ listelerinde ve Okuyucularımdan E-Postalar Köşesi Jeliboncuk’un E-Postası | Bir Kafadan Her Ses

  4. Merhebalar,

    Değerli eşyaların transferleri durumunda kırılmasından ve sorumluluk alınmamasından herkes şikayetçidir. Bu konu ile ilgili sorumluluk alıp kırılmaması için özel paketleme yöntemleri ve sarf malzemeleri konusunda uzman olan PSC International firması ülkemizde çeşitli noktalarda hızla büyüyen şube sayısı ile hizmetinizde.

    Biz PSC olarak sorumluluk alıyoruz, paketliyoruz, güvenle gönderiyoruz.
    “www.pscturkey.com.tr”
    “muratpasa@pscturkey.com.tr”

  5. Valla ne deseniz haklısınız ancak psc diye bir firma var o firmada kırılma olasılığı sıfır ve kargalarınızı kırılacak bile olsa sigortalıyor. Bu kadar kendilerine güveniyorlar.tabi maliyet azda ola artıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir