Çanakkale Kilitbahir Kalesi

Çanakkale Kilitbahir Kalesi Çanakkale Gelibolu Şehitleri Abidesi ve Çanakkale’nin Mis Gibi Tertemiz Ama Bol Zehirli Kahverengi Deniz Analı Ege-Marmara Sahili :)(:

Dün Çanakkale gezimizden az da olsa bahsetmiştim. Bugünde uzun bi başlıkla kaldığım yerden devam etmek istedi paşa gönlüm 🙂

canakkale-gelibolu-sehitleri-abidesi-gelibolu-kilitbahir-kalesi-ege-sahili-manzarasi

1. fotoğrafta Kilitbahir kalesi önünde paradays usta elleri cepte kalenin tarihini okuyor görüldüğü üzre :)) 

*

*

2. fotoğrafta yine paradays efendi göze çarpmakta :)) Kilitbahir kalesi üzerindeki sonu uçurum olan boşluklardan birinin üstüne çıkmış üstelik de artistik bi poz sallıyor, havalı şey n’olcek..

*

*

*

*

*

3. fotoğrafta nihayet sıranın bana geldiğini görüyoruz Ama uyumuşum sanki di mi biraz öyle galiba hı hı evet :Pp Neyse amaç dur yolcu anıtını çekmekti orda zaten cıx cıx..

*

*

*

4.fotoğrafta Kilitbahir kalesi kapı tokmağını tutan yine ben oluyorum, -tanımadıysanız aşkolsun ama aaaaa.. Burda kapı tokmağını tutma sebebim ise; oldukça duygusal, yani tamamen vatanseverlik duyguları ile yapılmış bir eylem. Geçmişte o kapı tokmağına hangi mübarek ve kahraman zatların dokunmuş olacağını düşünerek tüylerim ürpere ürpere yaptığım ama şekil olarak hafif meşrep algılanan bi foto olmuş 😛 En azından ben öyle algıladım 😛 Algılarım bozuk mudur sizce? ıhıhıh

*

*

5. fotoğraf Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusunun cesurca  savaşırken tasvirlendiği heykeller ve biricik aşkımın artistik pozlarından biri daha.

*

*

6.fotoğraf Çanakkale Şehitleri Abidesi içinde çektiğim bi poz, deniz manzarası süperdi yaa..

*

*

*

*

*

*

*

7 ve 8. fotoğraflar biz.. Valla yanımızda kimse olmadığından birbirimizi çekip duruyorduk sonunda bebeğim sağolsun birilerine rica ettide iki fotoğrafımız oldu yan yana..

*

*

*

*

*

*

9. fotoğraf ben.. (Abidenin yandan görünüşü ne kadar da haşmetli di mi?)

*

*

*

*

*

*

*

10.fotoğraf, bu sona kaymış aslında başa alıcaktım :Pp Çanakkale’de ilk gittiğimiz yer yani Kilitbahir kalesi içinde paradaysım..

*

*

*

*

*

11.fotoğraf Kilitbahir kalesi önündeki Çanakkale hatırası hediyelik eşyalarını satan mini tükanlar.. Ordan burdan biz de üç beş tabloydu, anahtarlıktı aldık bişeyler.

*

*

12.fotoğraf İstanbul’a döneceğimiz yol üzerindeki köyde durup zeytin ve zeytin yağı aldık yine Çanakkale tabiki. -zeytinin tadı çok kötüydü sonradan fark ettik 😛

*

*

13.Aşkım araba kullanırken tıpkı robocop kadar katı ve ciddi

*

*

*

14.Çanakkale’nin her taraf sahil yawf, deniz tertemiz mis gibi kokuyor, ağaçlar desen öyle.. Biz de indik biraz mislenelim dedik tabi bu durumda. Suya girdik ama ne yazık ki sadece ayak bileğimize kadar :Pp  Zaten şu kahverengi pusula denen zehirli deniz analarından da gördüm denizde bolca ödüm koptu hemen kaçtım denizden..

*

*

*

Bu deniz analarının adı pusulaymış tanıştırayım, bak pisicik onlar da birkafadanherses.com okuyucuları P ahaha tanıştırdım sizi bak Ey ahali duyduk duymadık demeyin peynir ekmek yemeyin direkt peynirli cheese cake ile olayı bağlayın P Bakın bu deniz anaları varya bu deniz anaları, bunlar zehirlidir abicim deniz gördün mü gir, kahverengi pusula deniz anası gördün mü kaç ok.? Bunlar duyduğum kadarıyla dokunduğu yerleri baya bi hacamat ediyormuş. Ona göre yani sonra: “aa çilekli niye demedin” filan olmasın bak..

zehirli-kahverengi-pusula-deniz-analari-anasi-canakkale-sahilinde-marmara-ve-ege-denizi-sahillerinde 

Deniz analarını görmeden önce ayakkabılarımı fırlattığım gibi atladığım denizde işte bu deniz..

Çanakkale Ege Sahili from cileklisut on Vimeo.

Bu arada unutmadan size bi lezzet durağı tavsiyemiz olacak, normalde pek kolay kolay beğenmeyen bir ikili olaranktan İstanbul’a dönerken keşfettiğimiz Gelibolu Osmanlı Mutfağı  (shell benzin istasyonu içerisinde) isimli lokantaya ordan geçerseniz gönül rahatlığıyla uğrayabileceğinizi belirteyim. Nefis yemekleri ve tatlıları var menüsü de baya iyiydi hani, hem görüntü hem de ses vardı yemeklerde aklınızda olsun Bu arada yıllar önce 240 tl.sına aldığım güneş gözlüğümü alık alık orda bi yerlere bırakıp masaya oturan ben, gözlüğümü bulan garson çocuğa her ne kadar orda teşekkür edememiş olsam da burdan teşekkür ediyorum, Allah razı olsun kardeşim 😀

Çanakkale Kilitbahir Kalesi” hakkında bir yorum

  1. ”Çanakkale Kilitbahir Kalesi – Çanakkale Şehitleri Abidesi ve Çanakkale’nin Mis Gibi Tertemiz Ama Bol Zehirli Kahverengi Deniz Analı Ege-Marmara Sahili :)(:” Konusunda 5 Yorum Yapılmış
    1.kalderavolkan demiş ki:

    June 24th, 2009 at 13:09
    Arabanızın tekerine su değmesin e mi?
    Bitir artık şu deniz fotoğraflarını kızım yaaa valla kalpten gideceğim bak

    2.moonsun11 demiş ki:

    June 25th, 2009 at 14:09
    Ne cok geziyorsunuz siz yahuu :)) Aaman aman hep gezin siz boyle, Allah nazarlardan saklasin sizi :)) Canim benim kandilin mubarek olsun, tum dualarinizin kabul olmasini diliyorum 🙂

    3.çilekli süt demiş ki:

    June 25th, 2009 at 14:30
    Senin kadar olamayız ama işte biz de yurt sınırları dahilinde gezmeye çalışıyoruz

    Çok teşekkürler Moonish ben de senin kandilini kutluyorum 🙂

    4.zeynep melike demiş ki:

    June 25th, 2009 at 17:06
    harbi ne çok geziyonuz siz yauw,kıskandım hee,benim zamanımda böölemiydi,anneciğim nişanlımla beraber beni bi arka sokağa salamzdı,aah ahh,özendim valla daha nice güsel günler geçirin inş. bir ömür boyu canım..
    bu arada kandilin mübarek olsun çileğim,dualarda buluşalım inş.A.e.ol,,
    (şu senden beklediğim mektubumuda kim yürüttüyse(gerçi su-i zan etmek istemiyom ama) bi elime geçse halletçem ama

    5.çilekli süt demiş ki:

    June 26th, 2009 at 16:34
    Üfff ya yine mi postam gitmedi Bu gidişle artık kimseye posta mosta atmicam ya gidiyo caanım hediyelerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir