Yükselen Burçlar (Kova, Balık)

Ve şimdi de Yükselen Kova ve Yükselen Balık’ta sıra..

KOVA: Kova burcunun yönetici gezegeni Oğlak burcunu da yöneten Satürn ve sadece Kova burcunu yöneten Uranüs gezegenidir. Yükselen burcu Kova olan insanlar genellikle orta ya da uzun boylu olurlar. Koyu gri, mavi ya da yeşil gözleri olabilir. Fizik olarak biçimli ve farklı bir güzellikleri vardır. Yükselen Kova’ların çoğu balık etli olur. Cazibeli ve hoş olurlar. Yüz hatları da güzeldir. Saçlar bazen kızıl olabilir. Genellikle yükselen Kova kadınları güzel olur. Farklı ve eksantrik –bazen de tuhaf- giysiler giymeyi tercih eder, kendi tarzlarını oluştururlar. Asla modaya uymak için herkesin giydiği şeylerin aynısını giymek istemezler. Farklı ve aykırı olduklarını sürekli dile getirirler. Son derece entelektüel ve meraklı olurlar. Bilgi ve öğrenme peşindedirler. İsyankar ve asi insanlardır. Herkesle uyum sağlayamazlar, seviyeli ve soğuk görünürler çoğu zamanda. Hayata adeta duygulardan arınmış bir pencereden bakarlar. Objektiftirler. İnsanlık adına hiçbir karşılık almadan çalışmayı severler. Çevrelerinde kötülüğe, tembelliğe ve lakaytliğe izin vermezler. Bu cins kişileri yanlarına yaklaştırmazlar. Sabit karakterli bir burç olduğu için çok katı ve net kuralları vardır, ayrıca bunu sonuna kadar savunur. Verdiği bir karardan caymaz. İnatçı ve dik başlıdır. Aklına çok güvenir ve aklını çok beğenir. Bu nedenle –fiziki güzelliğini de hesaba katarsak- kendini beğenmiş biri olabilir. Elektronik, bilimsel konular, astroloji dünyası vs. ilgisini çeker ve bu konularda araştırmalar yapar. Tek düze ve monoton sevgililer onu sıkar, bu yüzden yeni arayışlara yönelebilir. Aşktan çok arkadaşlıkta başarılı olur, sevgilisi ya da eşi olacak insan önce mantığını tatmin etmelidir. Akıllı ve kendine ait fikirleri olan, kendi gibi zeki kişiler ilgisini cezbedebilir. Birine bağımlı olmak onu sıkacaktır bu yüzden özgürlüğünü kısıtlamayan bireysel haklara saygılı insanlarla beraber olmak isteyecektir. Eleştiriye düşkündürler eleştirmeye başladıklarında insanlara itici görünebilirler. Bir yükselen Kova insanının en korktuğu şey; kendine ait fikirlerini dile getirememek, özgünlüğünü yaşayamamak ve başkalarını taklit etmek zorunda kalmaktır.

BALIK: Balık burcunun yönetici gezegeni Yay burcunu da yöneten Jüpiter ve sadece Balık burcunu yöneten Neptün gezegenidir. Yükselen burcu Balık olan insanlar genellikle çok tatlı ve şirin insanlar olur (: Teni beyaz ya da bembeyazdır. Boy kısa ya da ortadır çok uzun olmaz. Gözler çok mahmur bakar, gözlerin renkleri de güzeldir. Ela’dan menekşe rengine kadar Yükselen Balık burcu kişilerinin en dikkat çeken yerleri gözleridir. Tombiş olurlar ve yaşları ilerledikçe kilo almaya müsaittirler. Romantik insanlardır. Sanatı, şiiri, edebiyatı sever. Hayal gücü müthiştir, harika şeyler tasarlayabilir ancak bunu olumsuz anlamda düşünürsek kendine zarar verebilecek kadar geniş bir hayal dünyası vardır. En ufak bir şeyde kırılıp hayal dünyasına çekilebilir ve kendine zarar verebilecek kadar pesimist davranabilir. Çabuk ağlar ama hemen neşesi yerine geliverir (: Azıcık psişik biridir yani (: Sezgileri güçlüdür. İnsanlarla ilişkileri çok güzeldir, iyi ve candan insanlardır. Asla bencil değildir. İyilik yapmayı severler duyarlı ve şefkatli insanlar olduklarından yardıma hazırdırlar, kimseyi geri çevirmeye kıyamazlar. Değişken karakterli bir burç olduğu için aynen yükselen İkizler burcu gibi bir öyle bir böyle derken karar vermekte zorluklar yaşayabilir. Ancak Yükselen Balık değişken karakterde olduğu için diğer değişken burçlar gibi yeniliklere ve yeni ortamlara çabuk adapte olur. Bir yükselen Aslan ya da bir yükselen Boğa yeni bir ortama girdiğinde bir Yükselen Balık ya da bir Yükselen Yay kadar çabuk uyum sağlayamaz. Çünkü onlar sabittir alışmaları biraz zaman alır.. Hayata uyum sağlamak konusunda da durum aynıdır. Kavga, tartışma vs. gibi yıkıcı şeyleri sevmez, barıştan ve sevgiden, hoşgörüden yanadır hep. Sanatsal alanda başarılı olabilir. Çok çekingen ve pasif olabilir atılgan olması gereken durumlarda bile. Aşkta fazla beklentili biri olduğundan hayal kırıklıkları yaşayabilir, ara sıra gerçekçi olmaya çalışmalıdır. Aşka ve sevgiye çok değer verir, karşısındaki insandan duyarlılık ve sonsuz sevgi bekler. Duygularıyla hareket eder.

Çilekli Süt Deep Not:
“Benim yükselen burcum Balık ama gözlerim buğulu bakmıyor, benim yükselenim Kova ama saçlarım açık renk değil, benim yükselenim İkizler ama boyum kısa, benim yükselenim Başak ama ben çok sivri ve eleştirel biri değilim, benim yükselenim Akrep ama ben ketum biri değilim” vs. gibi şeyler söyleyenler elbette çıkacaktır. Arkadaşlar tamam yükselen burç fiziği, dış görüntümüzü, spontane hareketlerimizi, dünyayı algılayış şeklimizi vs. ifade ediyor buraya kadar hepsi doğru ok. ammaaaaaa……. Eksik……..

Kişi; sadece yükselen burcundan ibaret değildir….

Yükselen burcunda -yani horoskopunun 1.evinde- bulunan gezegenler bazen yükselen burcundan daha baskın olabilir!!!!!!! Bunu açıklamakta fayda görüyorum. Detaylara akşam üstü girmeyi düşünüyorum (;

Devamı gelecek..

Not: Doğum haritası analizi çıkarttırarak ay burcu, yükselen burç vs. bilgilerinizi ya da eşiniz/sevgiliniz/arkadaşınız  ile uyumunuzu (sinastri analizi) öğrenmek isterseniz sizi şöyle alalım

ASTROLOJİ BURÇLAR HOROSKOP YORUMU DOĞUM HARİTASI ANALİZİ

Astrolojik Bireysel Kod Çözme Analiziniz Kısa Süreliğine 35 tl.

Yükselen Burçlar (Kova, Balık)” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: BİR KAFADAN HER SES » Blog Archive » Astroloji İle Tanışma Faslım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir