Yükselen Burçtaki -1.evdeki- Gezegen Etkileri-Nil Karaibrahimgil

Yükselen burçların tek başına yeterli olmadığını söylemiştim ;

“Benim yükselen burcum Balık ama gözlerim buğulu bakmıyor, benim yükselenim Kova ama saçlarım açık renk değil, benim yükselenim İkizler ama boyum kısa, benim yükselenim Başak ama ben çok sivri ve eleştirel biri değilim, benim yükselenim Akrep ama ben ketum biri değilim” vs. gibi şeyler söyleyenler elbette çıkacaktır. Arkadaşlar tamam yükselen burç fiziği, dış görüntümüzü, spontane hareketlerimizi, dünyayı algılayış şeklimizi vs. ifade ediyor buraya kadar hepsi doğru ok. ammaaaaaa……. Eksik……..Kişi; sadece yükselen burcundan ibaret değildir….Yükselen burcunda -yani horoskopunun 1.evinde- bulunan gezegenler bazen yükselen burcundan daha baskın olabilir!!!!!!! Bunu açıklamakta fayda görüyorum.

Çünkü; yükselen burç yanında horoskopun 1.evindeki gezegenler -ve tabiki açıları da- çok çok önemlidir. Mesela Nil’in haritasını bir inceleyelim..

Güneşi Terazi burcunda, Ay’ı Aslan’da yükselen (AC yazan kısım) ise Akrep‘te..

Nil salt yükselen Akrep olsaydı Güneş’i ve Ay’ı her ne kadar bıcır bıcır hayat dolu olan burçlar olsa da, yükselen Akrep’in mistizminden büyük oranda etkisini alırdı. Gizli saklı, ketum, soğuk görünümlü ve sessiz ayrıca da enerjisi daha içe dönük olurdu. Heee şu an bu etkilerden onda yok mu? Elbette var, bakışlarında yükselen Akrep’in derinliğini görebilirsiniz. O bir yükselen Akrep. Amaaaa..

AC çizgisi ile kavuşumda -yani yükselen burç evinde- iki gezegen göze çarpıyor gördünüz mü?? 1. evin tam üstünde. Sağ glif Uranüs, sol glif ise Mars gezegenleri. Şimdi yükseleni Akrep olup 1.evinde hem Uranüs hem de Mars olan biri nasıl biri olur bunu anlayabilmemiz için önce gezegenlerin anlamını bilmemiz gerekir, kısaca;

MARS‘ın astrolojik açılımı: Savaşçı, tartışmacı, dobra, güdüsel, pata küte hareketler, yüksek enerji vs. URANÜS‘ün astrolojik açılımı: Büyük akıl, icat edici, muhalif, teknolojik, bilimsel, araştırıcı, yenilikçi, fikirleriyle/tarzıyla/giyimiyle geleneklere aykırı vs.

Yükselen Akrep’i de bir alt yazımdaki linkten okuyabilirsiniz. Yükselen Akrep yazımı okuduysanız soruyorum: Sizce Nil sadece bir yükselen Akrep olabilir mi?? (:

İnanın bana salt bir yükselen Akrep bu kadar çılgın şeyler giyemez. Üstelik bu giydiği absürd ve ultra egzantrik (: şeylerin bir çoğunu kendi tasarlıyormuş. Yani kendi tarzını ve modasını kendi tasarlıyor. Bu çılgın giyim merakı ve tamamen özgün tasarımı 1.evindeki -yani yükselen burcundaki- Uranüs’ün marifeti. Uranüs ona aynı zamanda yeni fikirler, yeni ve farklı şarkı sözleri ilhamı almasında da oldukça yardım ediyor olmalı. 1.ev çizgisi ile kavuşumdaki iki gezegen; yani asi, yenilikçi, aykırı gezegen Uranüs ve savaşçı, enerjik, dobra Mars, yükselen burcunda Nil’e kendilerinden büyük oranda özellikler katmış durumda. Ayrıca yine 1.evinde bulunan Venüs’ü -Mars ve Uranüs glifinin bir altındaki glif Venüs’ün glifidir- de es geçmeyelim. Venüs’ün 1.evde olması Nil’e ekstra bir güzellik ve şımarıklık katmış olmalı. Çünkü; Venüs’ü 1.evde olan kişiler sevgiye ve şımarıklığa/şımartılmaya çok ihtiyaç duyabilirler. Bunun yanında aynı evdeki Uranüs ve Mars’ın pata küteliğini dengelemesine yardımcı olur Venüs, çünkü; Venüs diplomasinin gezegenidir, diplomatik ve daha dengeli olmaya çalışır bu sayede. Ama Venüs gibi hafif etkili bir gezegen, Uranüs gibi ağır abi bir gezegeni bastıramayacağından güdüsel ve aklına geleni pattadanak söyleyen biri olması da kaçınılmaz gibi. Gerçi Nil şanslı.. Onun şarkı yazma ve şarkı söyleme olanakları var. Bu şekilde de aklına geleni söyler ama “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” hesabı olur hem de para kazanır bu pata küteliğinden ((: Evet evet bu tam Nil’e göre (:

Not: Doğum haritası analizi çıkarttırarak ay burcu, yükselen burç vs. bilgilerinizi ya da eşiniz/sevgiliniz/arkadaşınız  ile uyumunuzu (sinastri analizi) öğrenmek isterseniz sizi şöyle alalım

ASTROLOJİ BURÇLAR HOROSKOP YORUMU DOĞUM HARİTASI ANALİZİ

Astrolojik Bireysel Kod Çözme Analiziniz Kısa Süreliğine 35 tl.

Yükselen Burçtaki -1.evdeki- Gezegen Etkileri-Nil Karaibrahimgil” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir