Moda Severlere İpuçları

image

  1. En yeni trendleri takip etmek, modaya uygun giyinmek, tarzınla fark yaratmak için düzenlendiğimiz ipuçlarını inceleyebilirsin.
    Zevkli ve etkileyici giyinmenin belki de en önemli kuralı kendini tanımak ve tarzını kişiliğine uydurmak. Vücut tipine ya da kişiliğine uymayan kıyafetleri, stilleri sadece moda olduğu için giyme. Unutma ki, moda kurbanı dediğimiz görüntüler, trendleri özgün stiline uyduramayanlardan, vücudunu tanımayanlardan çıkıyor.
    Moda severlere ipuçları arasında, mali durumunu gözeterek alışveriş yapmak da yer alıyor. En çok beğeni alan, moda trendlerini belirleyen ürünler, ünlü moda evlerinden çıkıyor ve bu ürünler doğal olarak oldukça pahalı oluyor. Ama her güzel giyinen kadın bu pahalı markalardan alışveriş etmiyor. Sezonun trendlerini yansıtan kaliteli ve uygun fiyatlı kıyafetleri, aksesuarları bulmak için birazcık araştırma yapman yeterli.
    Kıyafetleriyle fark yaratan kadınlar, yenilikleri denemekten kaçınmayanlar oluyor. Vitrinde veya bir defilede gördüğün bir kıyafet ilk bakışta çok iddialı gözükse bile onu denemekten çekinme. En ilginç, en iddialı elbise modelleri denediğinde içinde rahat hissedeceğin kıyafetlere dönüşebilir. Belki de kendini iyi hissettirecek tarz tam karşında duruyordur, sadece henüz onunla tanışmamışsındır.
    İyi giyinmenin altın kurallarından biri de, dergileri, moda sitelerini karıştırarak zevkini eğitmek. Bu mecralarda göreceğin yenilikleri tarzına taşıyabilirsin. Beğendiğin görüntüleri biriktirmeyi de unutma. Böylece, özel bir gün için kıyafet aradığında bu görüntülere bakarak farklı bir tarz yaratabilirsin.
    Gardırobunda zamansız parçalar bulundurarak her daim şık olabilirsin. Üstüne iyi oturan jean ve siyah pantolonlar ile her mevsim hoş bir görüntü yaratabilirsin. Bu parçaları şık bluzlar ve stilettolar ile tamamlayarak geceleri de tercih edebilirsin.
    En şık giyinen kadınlar, detaylara önem veren kişiler arasından çıkıyor. Aksesuarlar, çantanda veya ayakkabında kullanacağın ilginç detaylar sayesinde, birçok kişinin arasından sıyrılarak kıyafetinle dikkat çekebilirsin. Sade kıyafetleri dahi doğru aksesuarlarla süsleyerek trendleri takip edebilirsin. Aksesuar kullanımında sık yapılan hatalardan biri, fazla iddialı parçaları bir arada kullanmak oluyor. Bu tarz hatalara düşmemek için moda dergilerini, bloglarını inceleyebilirsin.
    Özgün ve yaratıcı kombinler için bazı kuralları yıkman gerekebilir. Küçüklüğünden beri devamlı tekrarlanan bazı kuralları uygulamaktan vazgeçerek, heyecan verici kombinler oluşturabilirsin. Hep söylenenin tersine, kışın beyaz giyebilir veya yazlık elbiselerde koyu renkleri tercih edebilirsin, birbiriyle zıt renkleri bir arada kullanabilirsin. Özellikle son zamanlarda, lacivert ve siyah, pembe ve kırmızı gibi zıt renk ikilileri moda devleri tarafından sıklıkla kullanılıyor.
    Moda trendleri devamlı tekerrür halindedir. Bazı trendler seneler içinde geri gelebilir. Beş sene öncenin modası bu sezonda tekrar karşına çıkabilir. Bu yüzden kıyafetlerini atarken iki kez düşün. Bir daha giymeyeceğini düşünerek attığın bir kıyafete kısa bir süre sonra yüklü miktarda para ödemen gerekebilir. Özellikle vintage kıyafetleri asla elden çıkarma, şu anın trendlerine uymasa bile birkaç sezon sonra gardırobunun en değerli parçaları olabilirler.
    Farklı ve özgün giyinmek için hayal gücünü kullanman gerekiyor. Aksi takdirde, kendini dergilerde gördüğün kıyafetleri tekrar ederken bulabilirsin. Moda devlerinin tasarımları çok şık olsa da, mükemmel giyinmek için bu kıyafetleri kendi hayal gücünle tamamlaman gerekiyor. Kullanacağın aksesuarlar, ayrıntılar, boynuna atacağın bir şal, üst üste giyeceğin tişörtler gibi detaylarla farklılık yaratabilirsin. Kıyafetlerinde özgür ve özgün seçimler yapmaktan asla vazgeçme.
    Bir kadın ne kadar trendy ve kaliteli kıyafetler giyerse giysin, kendine güveni yoksa şıklığı eksik kalacaktır. Bu yüzden en önemli moda kuralı kendine güvenmek, vücudunu sevmek, kendinle barışık olmaktır. Kendine değer veren kadın, duruşuyla, edasıyla tüm kıyafetleri en iyi şekilde taşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir