1 yaş doğum günü yapmanın gereksizliği..

1 yaş doğum günü partisi yapmanın gereksizliği..1 yaş doğum günü partileri ile ilgili düşündüklerim ve kızımın 1 yaş gününde yaptıklarım www.birkafadanherses.com ‘da..1 yaş doğum gününde neler yapabilirim diyenler buraya..

1 yaş doğum günü partilerinin gereksizliğini şimdi geriye dönüp bakınca daha iyi anlıyorum. Bunu düşünmemdeki en büyük neden o gün çocuğu uykusundan ettik, doğum günü kutlaması esnasında çok fazla ağladı o gün uykusuz kaldığı için 🙁 o kadar pişmanım ki 1 yaşında doğum günü partisi yaptığım için.. Aslında çok cafcaflı bir parti de hazırlamadım, aile arasında yaptık ama yine de hiç yapmamış olmayı gerçekten isterdim..

1 yaş doğum günü yapanlar sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir kere sadece neden bu değil.. Çocuk bu günü hatırlamayacak, o an ne yaşadığını bile bilmiyor.. PASTASINDAN BİLE YİYEMİYOR DÜŞÜNÜN! Çevremiz eğlenecek, yiyecek içecek belki bazılarımız havalı ve renkli partiler yaparak havasını atacak diye, o minicik bebek günlük rutinini (bu karmaşada hiçte mutlu olacağını zannetmediğim) kalabalık bir ortamda kafa karışıklığı yaşayarak geçirecek.. ne olup bittiğini anlamayacak hatta belki de herkesin tüm ilgisi onun üzerinde olacağından korkacak.. Yemesi, içmesi ve uyku düzeni o gün yerle bir oluyor, emin olabilirsiniz..

1 yaş doğum günü partisi yerine ne yapılabilir?

1 yaş doğum günü partisi yerine o gün çocuğunuza bir blog açıp duygu ve düşüncelerinizi her yıldönümünde buraya aktarmayı ya da ona yine bu amaçla mektup yazmayı deneyebilirsiniz. Belki bunu hiç kimse bilmeyecek, belki hava atamayacaksınız ona, buna, şuna.. Ama çocuğunuz büyüdüğünde zaten doğum günlerini değil, bu mektupları anlayacak!..

1 yaş doğum günü yerine yapabilecekleriniz hayal gücünüze bakıyor..

Çocuğunuzun akika kurbanını kesmediyseniz 1 yaş doğum gününde bunu da yapabilirsiniz (erkek için 2 kurban, kız için 1 kurban kesiliyor. çocukların kazadan, beladan ve hastalıktan korunması niyetiyle kesiliyor.. ve akika kesmek sünnettir..) eğer akikası kesilmiş bir çocuksa ve maddi durumunuz elverişli ise, onun adına her sene doğum gününde hayır ve korunması niyetiyle kurban kestirip, fakir fukaraya dağıtabilirsiniz..

Bunları yaptıktan sonra o gün bebeğinizi de alıp eşinizle güzel bir kır gezisi ya da mevsimine göre doğa ile başbaşa olacağınız bir yere gezmeye gidebilirsiniz.. Bebeğin doğum günü vesilesiyle eşinizle aşk tazeleyebilirsiniz.. Unutmayın ki; çocuklar ebeveynleri birlikte mutlu, sevgi dolu olunca daha huzurlu olur.. Bu, bebeğinize verebileceğiniz en güzel hediyedir bana göre..

Dediğim gibi bunlar belki sosyeteye karşı klasınızı sarsacak, gözlerinde bir değeriniz olmayacak! Ama Allah katında büyük bir değeri olacağı kesin!

1 yaş doğum günü yapmanın gereksizliği..” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir