Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Aslında bu film için kötü şeyler yazıp çizmek de bi nevi reklam olacağından yazmayacaktım ancak yine amme hizmeti yapma damarım tuttu hani dedim belki bir iki kişi yazımı okuduktan sonra bu basitler ötesi filme gitmekten vazgeçer de vaktini ve parasını harcamamış olur.

Filmin ilk yarısından sonra çıktığımız için ikinci yarısı hakkında en ufak bir malumatım dahi yok ancak ilk yarısına bakıldığında ikinci yarıdan bir sürpriz beklemek de baya saflık olur doğrusu. Malum bu film ne testere filmi kadar komplike bir olaylar silsilesi içeriyor ne de Zor Ölüm serisi kadar sürükleyici. Neyse bu filmlerin konumuzla alakası yoktu da posta biraz önem kazandırmak amacıyla isimlerin yazmayı uygun gördüm zira tek başına bu filmi yazmak yazımın değersiz olması demek olacaktı çünkü.

Dediğim gibi filmin ilk yarısını izledik sadece. İlk yarının yaklaşık 20 dk.sı bar-otel güzergahı üzerinde geçiyor ve türk komedi (!) filmlerinin vazgeçilmez unsuru olan Rus-Ukraynalı bayan vatandaşlar da her zamanki gibi orospu statüsünde yerlerini almışlar. Bazen düşünüyorum lan diyorum bu hayat kadınları bu film yapımcılarına para yediriyorda ondan mı filmlerde millete özendire bezendire süsleye püsleye bu karıları temsil eden yarı çıplak, suratı badana yapmış gibi boyalı oyuncuları çıkartıp oynatıyolar, zinayı ve orospuluğu meşru ve sevimli gösteriyorlar! Öyleki bir de yerli malı değil yani (!) özellikle Rus ya da Ukraynalı, Moldovyalı vs. bilmemne ecnebi kadınları. Anladık Türk erkeklerinin güzel kadın zaafı var o malum, zaten Rus, Ukrayna, Moldovya kadınları da süper güzeller yani hedef kitle aklı uçkurunda gezen Türk erkekleri ama yani bunları her komedi (!) filminde dayatmak böğk getiriyor insana hele ki uçkurun komedisini yapmaya çalışmak basitlikten başka bir şey hissettirmiyor insana. Ki filmin uzunca bir kısmı dediğim gibi Muro ve yanındaki a.salak herifin sorgulama adı altında (Bu arada Muro Kurtlar Vadisinde göründüğünden çok daha aptalmış bunu da bu sorgulama sahnesinde görmüş oluyoruz) kadınların dibine düşme durumları ile geçiyor. Sahne dizisi aynen şu: köyde yaşlı bir adam Muro ile yanındaki hıyar turşusunu 2 rus hayat kadını ile evlendiriyor. Bunlar da kalkıyor kadınları aramaya İst.a geliyor. Barları clupleri dolaşıyorlar -sanki şıp diye bulacaklar- 2 tane alakasız kadınla konuşmaya başlıyorlar. Muro’nun yanındaki hıyartonun amacı sadece kadınla yatmak olduğundan -evet bu kadar basit bir film- hiç bir şey sormadan Muro öküzünü de kandırarak (mübarek zeki geçiniyor ya bide) kadınları satın alırlar (!) otele götürürler. Orda güya sorguya çekecek (!) Muro efendi.. Bu kadar da saf ve temiz bir arkadaşmış işte ne yaparsınız. Zaten hiç bir şey yapamadan salak sapalak bir kaç konuşmadan sonra polis filan basıyor oteli yani sırf bu abuzittin niyazi gel bize bazı bazı kadar saçma sahnenin ağzını sulandırdığı bazı arkadaşlar olduysa onları hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm.

Türk milleti böyle filmlerde gülecek kadar mizahi yönden düşük kalite, çok çok eski sürüm olamaz yawf. Yok yani karılı, kızlı vıcık vıcık komedilere (!) meraklıysanız kokuşmuş Aydemir Akbaş filmleri izlemeniz daha fazla göt, meme ve pornografik unsur görmek açısından daha zengin olur diye düşünüyorum.

Şeytan çirkin şeyleri her zaman süslü ve güzel gösterir.

Bu filmde bir iki kez güldüm ve genelde sıkıldım. 10 üzerinden kaç derseniz ancak 0′ın altında 10 derim. Benden bu kadar.

Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” hakkında bir yorum

  1. ”Muro-Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine” Konusunda 16 Yorum Yapılmış
    1.mr.paradise demiş ki:

    December 12th, 2008 at 15:33
    biliyodum bu konu hakkında bişiler yazacağını gene yanılmadım

    2.çilekli süt demiş ki:

    December 12th, 2008 at 15:39
    Sen nerden gördün hemen saniyesinde daha editleme yapıyodum ^-^

    3.Tuana demiş ki:

    December 12th, 2008 at 15:43
    Kurtlar vadisine nedense tepkiliyim izlemedim izlemeyi de düşünmüyorum haliyle bu filmide izlemeyi düşünmedim. Özellikle Muro karakterine gıcığım pkk sempatizanı yapacaklar insanları.
    Ayrıca ucuz komedilerden nefret ediyorum haliyle izlemeden notunu verdim -10 🙂

    4.mr.paradise demiş ki:

    December 12th, 2008 at 15:45
    blogun içine bir adet lazerli göz yerleştirdim olan biteni görüyorum

    5.Orjinal Delikanlı demiş ki:

    December 12th, 2008 at 19:54
    Recep ivedik ve arogdan daha iyi bence

    6.Bızbız ve Bıtbıt Bir Hayat Hikayesi demiş ki:

    December 12th, 2008 at 22:33
    fragmanı izlemek gülmek için yeterli bu film için :s

    7.Tembel Tösun demiş ki:

    December 12th, 2008 at 22:39
    Çok muazzam bir film değil, hele söylediği gibi Arogla hiç yarışamaz bence ama yinede Maskeli Beşler serisinden falan daha iyi bence.

    8.çilekli süt demiş ki:

    December 12th, 2008 at 23:59
    @Tuana, izlemeden not verilecek bir film zaten :)) Bu filmi izlerken geçen vakte yazık olur.

    @Delikanlı kardeşim, olabilir zevkler tartışılmaz tabi 🙂

    @Bızt Bızt, çok doğru söylemişsin bu filmin fragmanı bütün komik sahnelerin toplandığı bir video olmuş, onu izlemek yeterli çünkü fragmandaki sahneler hariç hiç bir sahne güldürmüyor 🙂

    @Tembel Tösun, Maskeli Beşler mi ımm o hangi filmdi 🙂 İzledim sanki onu da ama hatırlamıyorum demek ki pek gülmemişim ona da :))

    9.aNNePeRi demiş ki:

    December 13th, 2008 at 12:16
    Çok ısrar ettin valla gitmicem Arog filmine de gittiğime pişmanım zaten.Yakınlarda süper bir pist buldum go cart a gidicem onun yerine

    10.fulya demiş ki:

    December 13th, 2008 at 12:32
    Arog ve Muro ikisine de gidesim var sanırım haftaya ikisinede gidecez du bakalım izlersem öle yorum yapim 🙂

    11.yazbakim demiş ki:

    December 13th, 2008 at 15:13
    Ben de düşünmüyordum gitmeyi ama yazını okuyunca fikrim netleşti. Ok bebek, gitmiyorumm 🙂

    12.meliha demiş ki:

    December 13th, 2008 at 17:32
    Ne olur bana yardım ett şablonumu değiştirirken salak gibi klasik şablona döndürü tıklamamla yazılarımın yarısı gitti.şimdi başka şablonada çeviremiyorum yaa karma karışık birşey oldu bağlantılarım yok öffff yardım edermisin bana

    13.moonsun11 demiş ki:

    December 13th, 2008 at 18:22
    Ben olayin su Rus ve Ukraynali kaltaklari kismina deginmek istiyorum… Hakkaten o kadinlar tanitiklari gibiler, hak ediyorlar orospu sifatini, az bile kalir…!!! bu kadar genelleme diyeceksin ama ben de yarami desme diyecegim !!!

    14.çilekli süt demiş ki:

    December 14th, 2008 at 00:37
    @Any, gitme tabi hayatım geçen vaktine yazık o arabalara ben de binmek istiyorum belki bir gün beraber gideriz 🙂

    @Fulya, iyi git bakalım 🙂

    @YazBakim, ne yazı yazmışım ama bee resmen bir kaç kişinin parasını kurtardım ee amme hizmeti dediğin böyle olur

    @Meliha, eve çok geç geldim sanırım şimdiye kadar halletmişsindir ama yine de ben bi bakayım şimdi bloğuna canım.

    @MoonSun, canımsın Moonish’im. Bi terslik olduğunu hissetmiştim.

    15.yazbakim demiş ki:

    December 14th, 2008 at 00:52
    :)) Ya cidden gidecek film kalmadı bu hafta. Pardon,Seni Seviyorum filmine gideriz diyodum, o gitmiş maalesef. Yabancı film var bi tane, Aramızda Casus Var diye, onu da iki seans yapmışlar sadece, saat 2de nası gideyim filme? Sinemaya gidince de insan alışıyo mudur nedir, gitmesem sanki dünya yıkılcak, tövbe tövbee :))Neyse Muro orda, paralar cepte kalsın :)))

    16.moonsun11 demiş ki:

    December 14th, 2008 at 01:15
    Ahh cilekli sutum ben o kelimeleri kendime hic yakistiramadim ama o yorumu birakirken cosmusum bir ara bayaa atip tutmusum, son anda dilimi biraz hafiflettim anlayacagin… icini acitiyor insanin. Su dunyada politik nedenlerden dolayi bir Ingilizlerden, bir de diger nedenden dolayi Rus orospularindan, hatta topundan nefret ediyorum…!

    hakkaten oh rahatladim beee !! (yok daha degil, yetmedi…)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir