çocuklar için tesettür giyim neden üretilmiyor?

çocuk tesettür giyim çocuklara göre pembe tesettür abiye elbiseler çocuklara göre tesettür elbiseler çocuklara yaşına uygun tesettürlü abiye elbiseler tesettür kız çocuk abiyesi pembeEvet bu soruyu ülkemde özgürlük arttığından beri soruyorum. Ülkemde nasıl özgürlük arttı biliyorsunuz hani eskiden eli öpülesi analarımızı evlatlarının yemin törenine bile almayan örümceklenmiş dinazorus bir zihniyet vardı ve o gitti ya, hah işte o özgürlük.. önceden de öyleydi ama şimdi daha kolay olunca artık evladının cehenneme gitmesini istemeyen her anne ve baba kız çocuklarının erkenden tesettüre girmesini teşvik ediyor, çünkü; okullarda tesettür serbest artık. bu hizmetleri yapanlardan Allah bin kere razı olsun, demokrasi işte budur! bir çocuk saçı boyalı, eteği kışkırtıcı şekilde mini, tırnağı boyalı bir halde okula giriyor ama kapalı ve tesettürlü giremiyor.. bu demokrasi değildi..

çocuklar için tesettür giyim neden üretilmiyor?

Bir okuyucum bana şu mesajı gönderdi ve bu düşüncelerim yeniden canlandı zihnimde..

9 yaşında kızım var ve tesettüre giriyor. fakat çocuk tesettür kıyafeti bulmakta zorlanıyorum. Sizlerden ricam 8 yaş üzeri kız çocukları içinde tesettür kıyafetler üretmeniz. Şuan sitenizde onların yasina da uyabilecek spor tunikler, elbiseler görüyorum. Onlarin çocuklara goresi de olabilir. ve çok ilgi görecegine eminim. suan çocuk tesettürü satan mağazalara baktığımda bikaç bişey görüyorum. Ancak hiçbir şekilde çocuğumu da beni de cezbetmiyor. Dediğim gibi sitenizde ona göre de olabilecek şeyler var. onların Küçüklerin üretseniz çok dua alırsınız. Ve çok buyuk bir hizmet olur islama. simdiden tesekkur ederim. Çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarla.

yani evet o kadar benden bir yorum ki bu mesajda yazanlar sitemde yazmak istedim. aynen bu duygulara ve düşüncelere katılıyorum.. tamam var bunu yapanlar yeni yeni.. ama çok az sayıları.. Misal Fatih’te var ismail ağa camii çevresinde özellikle.. ama keşke tüm Türkiye genelinde olsa ve seri üretilse armine, setrms, alvina, tekbir, tuğba venn vs. gibi markalar tarafından mesela..

9 yaş için, 10 yaş için, 11-12-13-14-15-16 ve 17 yaş için.. mesela 7-12 yaşa göre çocuk tesettür giyim ürünleri daha çocuksu, 13-17 yaşa göre çocuk tesettür giyim kıyafetleri daha yetişkin işi ama yine çocuklara göre üretilebilir diye düşünüyorum.. şuanki tesettür kıyafetlerin çoğu kesinlikle çocuklara uygun değil çok yaşlı işi durur bunları 8-9 yaşındaki bir çocuk giyse.. mesela çocuklara göre tesettür spor tunikler, kız çocuk tesettür kapşonlu spor kaplar, çocuklara göre tesettür abiyeler, kız çocuklarına göre tesettür mayolar, onların boyuna göre ve yaşına uygun elbiseler ve etekler ile başlanabilir..

Şimdi çocuğun tesettüre ihtiyacı mı var elbette yok ancak zaman zaman tesettürün amacı anlatılarak tesettüre alıştırma amaçlı ve eğer özellikle kapanmayı kendi de seviyorsa neye, kime zararı olabilir ki bunun? bu güzel eylem faydadan başka ne getirebilir ki br kız çocuğuna büyüdüğünde? Tabi zihniyete bağlı, ben sevinirim kızım kapanmak istese ama bazısı nasipsizdir, Rabbim ona hidayeti nasip etmez kapanmak istiyorum diyen kızına karşı çıkar filan.. şimdi bu yazdığım yazıya hakaret boyutunda yorum edenler olabilir vay yobaz, vay irticacı, vay diktatör veli vs. hadi canım sağdan git cüzdan bulursun bu kafadaysan seni adam yerine bile koymam.. zaten bu tür yorumları da yayınlamıyorum boşuna yazıp kendilerini yormasınlar :)))))))

Aileler cehaletten dolayı pek umursamıyorlar ancak durum çok ciddi ve önemli. Çocuk diyerek geçtiğiniz, tesettürünü geçiştirdiğiniz kızınızın haram işlemesine müsaade etmiş oluyorsunuz. Bir insan en sevdiği insanın cehennemde yanmasını arzu eder mi? Öyleyse çocuklarınıza Allah’ın emri olan tesettürü sevdirin..

çocuklar için tesettür giyim neden üretilmiyor?” hakkında 11 yorum

  1. çilekli sütüm merhaba bu postunu okuyunca belki diğer kardeşlerimede faydası olur diye bir instagram hesabı öneriyorum size.bizim gelinin arkadaşı 9-14 yaş kız çocuklaraına özel tesettür kıyafetleri dikme işine girdi.şimdilik instagramdan satış yapıyor. LOVA_BuTİK hesabından satış yapıyorlar.Bilgin olsun cnm benim:)) sevgiler…

  2. ooo bu bilgi nefis oldu dadından yinmez şimdi 😉 sağol bioloğum Şerifem 😉 yaa özledim bizim blogcu kızları yaa :(((

  3. tesettür dinin baş şartı mı sizce. Kapanmayan cehennemde yaşanacak diye bir kuran ayeti biliyor musunuz. Yoktur çünkü. Evet nur suresinin 31. ayetidir ama yorumlamaya açık bir ayettirde. Fethullah Gülen bile ( bile diyorum dikkat edin ) evet farz değil ama gereklilik olabilir demiştir. Farzmış gibi göstermeyin daha önemli ayetler varken türbana takılmak hiç hoş değil. Kapanmayan hidayete ermiyor gibi bir mana çıkıyor yazdıklarınızdan. İşyerimde kapalı olan namazında niyazında bir iki arkadaş vardı. Sabahtan akşama kadar dedikodu gıybet, arkamızdan konuşup yüzümüze gülerlerdi. Ben her türlü ibadetimi yapıyorum kalplerdekini Allah bilir. Kılla tüyle uğraşmayın.

    • Dinde sizce bizce yoktur. Ayet, hadis vardır. Kıl tüy dediğiniz tesettür ise, adınıza çok üzgünüm.

  4. evet çok doğru bir konuyu değinmişsiniz ne yazıkki markaların böyle bir girişimi yok bari özel tasarımcılar bir koleksiyon yayınlarlarsa çok faydalı olacaktır.

  5. Gerçekten de çok doğru modanoiva olarak yeni başlayacağımız tesettür giyim serüvenin de bize bu fikri sunduğunuz için teşekkür ederiz. inşallah önümüzdeki günlerde çocuklarımızı teşvik ederek tesettür giyimi tercih etmelerini sağlarız ve tekstil firmalarının da çocukları bu yönde etkileyebilecek tasarımlara imza atar.

    • Allah’ın ayeti Tesettüre karşı olduğuna ve mübarek cuma günü bile böylesi adi konuştuğuna göre gideceğin yerin cehennem olduğu konusunda hemfikiriz.

  6. Geri izleme: 8-9-10-11-12 Yaş Kapalı Kız Çocuk Elbiseleri 2017 | En Güzel Tesettür

  7. Çocuklarımızın başını kapatmaya çalışmaktan önce onları korumaya çalışsanız daha sevap olur diye düşünüyorum. Özellikle de sizin gibi çocukların kılından tüyünden etkilenen insanlara karşı. Yazık memleketin geldiği duruma. Hadi dini kullanıp para kazananlara gün doğmuştur bu yönlendirmelerinizle.. Yazık ki ne yazık

    • Neyin sevap olduğunu Kuran ve hadislerden öğreniyorum ben, dini yaşamanın altın kuralı budur, aklı kıtlardan sevap günah öğrenecek değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir