6+ aylık bebek nasıl mutlu edilir? :)

işte bununla 🙂 fisher price rainforest jumperoo.. fisher price yağmur ormanı müzikli-oyuncaklı hoppala.

bebekleri mutlu etmenin yolları

6+ aylık bebek nasıl mutlu edilir, bebekleri mutlu etmenin yolları tabiki bunun birçok yöntemi olabilir. kimisi babamız gibi volta atarken bebeği kucağında gezdirir, havaya kaldırıp arı gibi vızz yaptırır, kimisi de benim gibi bebeğine şarkı söyler, ilginç oyunlar oynar, masaj yapar vs. şimdi bebeğimizi mutlu etmenin ve oyalamanın bir yolunu daha bulduk hehey

piyasada birçok hoppala var ama “hangi hoppala?” derseniz ben reklam yapar gibi olacak ama en iyisinin bu olduğunu düşündüğüm için bu hoppaladan aldım. kapıya ve duvara asılanları zaten çok tehlikeli, onları hiç düşünmedim bile. günde en az 1 saatini bu hoppalada geçirmek istiyor kızım. yorulup sıkılınca ve içinden çıkmak isteyince zaten belli ediyor ama bir seferde 1 saatten fazla içinde tutulmaması yerinde olur. “hoppala hangi ayda kullanılır?”, “kaçıncı ayda bebeğimi hoppalaya koyabilirim?” derseniz, 6 ayın altındaki bebeklere hoppala önerilmediğini de eklemeliyim. aslında ben biraz geç aldım, alsam mı almasam mı derken bebeğim 7,5 aylık olmuştu. 81 cm ve 12 kg olana kadar kullanılabiliyormuş. sanırım yaşına kadar filan hoppalasını mutlulukla kullanabilecek kızım.

bu hoppala gerçekten bebekleri mutlu etmek için birebir. o kadar neşeleniyor ki içindeyken ve zıp zıp zıplarken 🙂 aslında bu oyuncağı satın alırken kızımızın adım atmasını da hızlandırabilecek bir ürün olduğunu düşündüğüm için aldım. çünkü bebek bu hoppalada yürüteç adındaki “zararlı” gereçteki gibi parmak uçlarında değil, ayak tabanıyla yere tam basarak ayakta duruyor. sadece hoplarken parmak uçlarını kullanıyor. bu bakımdan bacak kaslarını geliştirebilecek bir ürün bence. yürümesini de hızlandıracak mı bakalım 🙂

not: yürütece zararlı dememin sebebi Amerika, Kanada ve Avrupa’da yasaklanmış ancak ne yazık ki ülkemizde hala satışı devam eden yürüteçlerin bebek gelişimine olumsuz etki edebilmesi ve ev kazalarına sebebiyet verebilmesidir.

6+ aylık bebek nasıl mutlu edilir? :)” hakkında 3 yorum

  1. Yürüteci gerçekten satan tek ülke biziz herhalde. Hem yürüme bozukluğuna sebep oluyor, hem de ciddi yaralanma tehlikesi arz ediyor. Jumperoo’yu oğlum da çok beğenmişti. Yürüteç yerine oldukça işe yarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir