anne yorulmadan bebek nasıl gezdirilir?

chicco i move portbebebebeğim daha doğmadan önce gözüm şu bebek arabasına takılan portbebelerde idi. sanki bez portbebeler gibi kolayca koluma takıp, bebeği gezdirebilirim sanıyordum. bebek doğmadan önce alamadım telaşedn ama doğduktan birkaç ay sonra almıştım iki aylıkken filan. chicco i move portbebe.. siparişi verdim eve geldi paketi açtım filan birde ne göreyim? dehşet ağır ve büyük. çoook büyük ve gerçekten ağır. bahsettiğim portbebe bebek arabasına takılan ve 0-6 aylık bebekler için oto koltuğu kullanılamadığından bebeğin arabada seyahat edebilmesi için tasarlanan şu oto koltuğuna monte edilebilen portbebeler hani. portbebe çantaları ya da ne bileyim en fazla bir ana kucağı kadar ağır ve ebatlı dedim ama hevesimin kurbanı oldum 540 lira gibi bir rakam ödedikten sonra 🙂 tabi iade ettim kullanamayacak olduktan sonra bu kadar parayı çöpe atacak kadar zengin değilim.

ana kucakları hafif sanmayın hem hafif değiller hemde kola takıp bebeği piknik sepetinde yumurta taşır gibi gezdirmek zor oluyor. ana kucağı evde ya da bebek arabasına monte edildiği zaman işe yarıyor bence. bebek taşıması için ana kucağı pekte ideal değil bana göre. ağır çünkü. ve iki kolu birden işgal ediyor.

yenidoğan bebek 6 aya kadar nasıl taşınır? 0+ aylık yenidoğan bebekler için 6 aya kadar yatırarak seyahat ettirmek önemlidir. bu dışarda gezerken de geçerli. misal; kanguru, oto koltuğu veya dike yakın duran bebek arabası 6 ay öncesi bebeğinizin sağlıklı gelişimi için hiçte uygun değil diyor bu işin uzmanları.

şimdi bana geleyim.. peki ben 0 ay sonrası bebeğimi nasıl gezdirdim? açıkçası ilk çocuk olması dolayısıyla anneliğin acemiliğinden bebeğim 3 aylık olana kadar bir çözüm bulamamıştım. bu yazıyı da zaten ben gibi acemi annelere rehber olabilmesi için yazıyorum. 3 aylık olduğunda bebeğime sevi bebe yenidoğan yatağı portbebe aldım. hem o sıra mevsim de kıştı, üstünün örtüsü yorgan gibi çok işime yaradı. portbebe, bebek taşıma çantası gibi ama bunun alt kısmı ortopedik bir yenidoğan yatağına sahip. ayrıca bebeği ısıtan yumuşacık da bir örtüsü var üzerinde. toz pembe.. çok çok güzel bir kız bebek için. mavisi de vardı tabi benim bebeğim pembecik olunca pembe aldı annesi 🙂 portbebeyi biraz geç aldığımdan birkaç kereden fazla kullanamadım. zaten prematüre bebekler ve 3 aya kadar olan bebekleri taşımak içinmiş.. misafirliğe filan gidince yatak olarak da kullanılabilmesi çok işime yaradı. şuan ortalıkta yer işgal etmemesi için aldığım fiyatın yarısına satıyorum. üstelik yepyeni durumda. ilgilenen buradan bakabilir.

peki anne yorulmadan bebek nasıl gezdirilir, taşınır? hemen sadede geliyorum..

pembecik kızım portbebeye sığmayınca geçen aya kadar yine kucakta taşıma yapıyorduk haliyle. kol, boyun ve sırt kası da yapıyorduk tabi. dedim bu böyle olmayacak kaynadım babamıza. babamız da kanguruyu aldı bize. İYİ Kİ KANGURU ALMIŞIM!!

önceleri çekincelerim vardı bikaç dakikada sırtımı ağrıtır ya da bebek 5 dk. sonra sıkılır içinde filan.. Rahatlıkla birkaç saat içinde gezdirebiliyorum. Tabi bir saatten sonra babayla dönüşümlü taşıyoruz bebeği ama 15-20 dk dinlenme sonrası tekrar taşıyabiliyorum bebeği içinde. Kanguru alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta chicco you and me pembe kangurubebeğin 5-6 aylık olması öncelikle. daha erken koymuyoruz.. lütfen bak 🙂 bebeğe yazık.. 6 aya kadar şu baby sling‘leri deneyin derim. onlar da kullanışlı oluyor yenidoğan bebekleri taşımakta. ya da yatay taşınabilen kangurular var onlardan alın. bebek yatar gibi omuzdan asılıyor. iyi bir kanguruda aranması gereken özelliklere devam.. sonra bebeğinizin boyu ve kilosuna göre bir kanguru olması. Bunun yanında kendinizi düşünüyorsanız fizyolojik ergonomik bir kanguru olmasına kesinlikle önem vermelisiniz. sırt, bel ve mümkünse boyun destekli bir kanguru olması bebeği içinde taşırken yorulmamanızı sağlar.. bu sayede saatler geçse de bebeği taşımaya devam edebilirsiniz.. Ben cybex first go ya da Babybjörn Kanguru Synergy White Mesh kanguru alacaktım ama bir vesile chicco you and me kanguru aldım. sadece yaza kadar kullanacağımdan dolayı gözümün kaldığı diğer iki modelin yanına yaklaşmadım çünkü onlar 100-150 lira kadar daha fazla ödememi gerektirecekti. chicco you and me kanguru da gayet işime yarıyor yani pekala 🙂 bir saat yorulmadan gezdirebiliyorum ama bir saat sonra omuzlarım ağrımaya başlıyor. 15 dk filan dinlenince tekrar bir saat daha, bir saat daha.. böyle yani hahayyt yaz gelince de konforlu bir puset bebek arabası alıp anne yorulmadan bebek taşıma işine son noktayı koymayı hedefliyorum 🙂

not: bu arada neden aşağıya eklediğim gibi pembe hello kitty’li bebek arabaları bulamıyorum ben? illa ki amazon ya da ebay’den mı getirticez yani?? ithalatçiler!! size sesleniyorum!! 🙂

hello kitty desenli bebek arabası 6 aylık bebek nasıl taşınmalı

anne yorulmadan bebek nasıl gezdirilir?” hakkında bir yorum

  1. Kesinlikle Kanguru Seçiminde Ergo Baby En Doğru Seçim.
    Diğer kanguru modellerinden farklı olarak Ergo Baby’nin en önemli özelliği kavrama şekli ve ergonomik pozisyonu ile çocuğun omurga sistemine yüklenmeden ve dolayısıyla kalıcı bozukluklara neden olmadan taşınabilen bir sistem olması. Diğer taşıma sistemleri çocuğun kuyruk sokumuna baskı yapıyor ve omurgasında bozulmalara neden olabiliyor. Ergo Baby’nin sitesinde bir çok doktorun tavsiye yazısı yer alıyor isterseniz araşıtrabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuz 7 kilo olana kadar yenidoğan aparatıyla daha sonra aparatsız taşıyabiliyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir