Avicenna Gültepe, Hatice Sermet Hanım ve 2. Doğumum

Çocukların ikisi de uyumuşken yine bir yazı daha eklemek istedim fırsattan istifade :)) Ancak kısa yazabileceğim. Soru sormak isteyenler detay ekleyebilirim bana mail adresimden ya da yazının altında yorum bırakarak ulaşabilirsiniz.

Avicenna Gültepe, Hatice Sermet Hanım ve 2. Doğumum Hakkında Kısa Kısa..

Hastane oldukça ufak ve sıradan bir hastane. İlk doğum yaptığım Medipol Mega‘ya göre çok çok sıradan hemde. Ancak evime baya yakındı şuan arabamız da olmadığından burayı tercih etmek durumunda kaldık. Doğum fiyatları uygundu. Sezeryan doğum fiyatları 1100 lira. Eğer iki kişilik oda isterseniz fiyat 800 liraya düşüyor yanlış hatırlamıyorsam. 850 de olabilir tam hatırlamıyorum ama o civardaydı. Doğumdan sonra bir günde postalamaya çalışmış olsalar da ben gitmek istemedim zira aşırı gaz sancım vardı. Yaptıkları iğnelerle düzeldim ertesi günü. İlk gün dönsem gece kıvranır dururdum evde. İki gün kaldım zaten bize başta söylenen de iki gündü..

Avicenna Gültepe kadın doğum doktorlarından Hatice hanımı bir komşum önerdi, o da sezeryanı onda olmuş ve çok memnun kalmış. Açıkçası Hatice hanımı ben de beğendim, ilgili ve kibar bir doktor. Ondan son derece memnun kaldım. Operasyon sonrası olan yakın ilgisi ile beni güvende hissettirdi. Olumsuz hiçbir yanını hiç görmedim.

Avicenna Gültepe Hastanesi yorumlarıma geçecek olursam..

Avicenna Gültepe, Hatice Sermet Hanım ve 2. Doğumum

bu fotoğrafın avicenna gültepe hastanesi ile alakası yoktur, internetten alıntılanmıştır

  • Anestezi uzmanının uzman olduğundan emin değilim çünkü spinal anestezi iğnesini 20 dk dan fazla sürede bir türlü isabet ettiremedi, sırtımı delik deşik etti. Genel anesteziye geçecekti artık pes etmişti o derece. Benim uyarım neticesinde son kez denedi spinali ve sonuncusunda başarabildi. Ama ben de o 20 dakikada bittim yediğim iğne darbeleri ve ilacın yakan acısıyla. Medipol Mega‘da Pelin isimli anestezist sadece bir iğne ile bu işlemi bir dakikadan az sürede başarmıştı.
  • Yatağımın (ismini hatırlamıyorum o kısmın) tutunarak kalkılan kısmı kırıktı ve ameliyat sonrası kalkarken cidden çok zorlandım iki gün boyunca.
  • Hemşirelerin çoğu ya öğrenci (staj yapıyor) ya da çok deneyimsiz. Ancak onlardan yana bir sıkıntım olmadı. Sadece bazen ağrı kesici ya da antibiyotiği sizin hatırlatmanız gerekebiliyor..
  • Ülker hanım (hasta bakıcı) güler yüzü ve ilgisiyle en çok beğendiğim elemanları oldu. Çok sıcak ve ilgili bir hanım.
  • Odalarındaki genel temizliğe geçelim.. İlk bakışta temizlik fena değildi ancak çarşaflar ve yastık kılıflar hiççç değişmedi.
  • Bu arada refakatçi için yatak yoktu, rahat bir koltuk vardı, ancak maalesef ne yastık ne çarşaf vs yoktu. Refakatçi için en azından ince bir örtü de bırakmayı unutmuş olmalılar ki; odadaki gömme dolapta battaniye dışında örtülebilecek örtü bulamadık refakatçime. Bu arada Gülay ablama birkez daha teşekkürler iki gün boyunca tüm kaprislerime katlanıp, bebişime benden iyi baktığı için 🙂 Ben bu seferki ameliyatta cidden zorlandım ayağa kalkmakta çünkü. Bebeğimi hastanede doğru düzgün sevemedim bile acıdan, ağrıdan.
  • Unutmadan.. Medipol Mega’da bebeği hemşireler gelip alıyordu yıkamak ve gerekli testleri yapmak için filan. Bebeği tertemiz ak pak edip giydirip testini vs yapıp size geri getiriyorlardı, sizin odadan dışarı çıkmanıza gerek kalmıyordu. Bu hastanede odanızdaki telefonu arıyorlar siz bebek odası denen bir yere götürüyorsunuz bebeğinizi. Orda gerekli bakımlar ve testler yapılıyor. Bu hastanede bebeği ya hiç yıkamadılar ya da bir kere yıkayıp sonra sildiler sanırım çünkü başı oldukça kirliydi (doğumdan kalan kan lekeleri biz hastahaneden çıkana kadar bebeğin başındaydı misal) Çok ilgili bulmadım bebek bakımlarını bu açıdan.

Bebiş uyandı bana müsaade :))

Avicenna Gültepe, Hatice Sermet Hanım ve 2. Doğumum” hakkında 9 yorum

  1. ilgi 0 saat 10 İse gelir sorumsuz ilgisiz havalı bir asistanı vardır bi ben değil gelen hastaların hepsi sikayetci

    • Hatice hn.’dan bahsediyor değilsinizdir umarım? Çünkü ilgisi ve samimiyeti gayet iyiydi, haksızlık olur bu dedikleriniz ona.

      • Hatice hanim mecbur kalinsa dahi gidilmeyecek doktor bir defa gittik asistanda dahil ayrimcilik yapiyor benim esimi disari cikardilar baskasi girdi arkamizdan esiyle beraber surat beskaris sanki zorla yaptiriyorla hemen doktoru degistirdik kusura bakma hatice hanim senide az rahasiz ettik otur sen gelme

      • Sadece biz degil bir cok kisi ayni seyi soyluyorsa dogruluk payi vardir bana kimse para vermiyor kotu yorum yapayum diye yasadik bunlari ilgisiz sanki karsisindaki insan degil

  2. KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE HATİCE HANIM İLGİSİZ VE SURATSIZ BİR KEZ BİLE YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEDİM BİR KERE GİDENİN İKİNCİ KEZ GİDESİ GELMİYOR SIRF O YÜZDEN DOKTORUMU DEĞİŞTİRDİM.

    • Bakış açısına göre değişir tabi ama bence hiçte asık suratlı biri değil aksine çok ince ve stresli anlarda sakinleştirici etkisi olan bir bayan.

    • ufak tefek numuneler dışında ben bir şey görmedim, yani bebek bezi, kadın pedi, bebek kıyafeti, yastık yorgan vs hepsini kendiniz götüreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir