Parkeye Dökülen Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

parkedeki mum lekesi nasıl çıkar? anlatacağım yöntemle çook pratik ve hızlı bir şekilde eriyen mumları parkelerimizden temizliyoruz 🙂 mum lekesini ne çıkarır işte cevabı..

Elektrikleri kesilmeyen Türk vatandaşı kaldı mı bugün bilmiyorum? Şuan elektriklerimiz var, gece kesilir mi tekrar, tabii ki bilmiyoruz TEİAŞ‘ın insafına kaldık kısacası. Tabi belki onların da elinden bir şey gelmiyordur, su-i zanda bulunmak istemem. Nedeni her ne ise gerçekten tatsız bir durum. Hele de soğuk bir gecede ısıtıcısız kalmak çocuklu bir aile için zor oluyor.

Parkeye Dökülen Mum Lekesi Nasıl Çıkar

Sadede geleyim, sabahki uzun kesintiden sonra öğlen bayağı bir elektrik kullandık çok şükür :)) ama ne yazık ki akşam tekrar elektrikler kesilince aslında ışıldaklarımız ve ledli fenerlerimiz filan var ama biz biraz daha romantik olsun diye mumları yaktık 🙂 eşim kokulu mumları yakmaya kıyamadı, yakma istersen dedi 😀 ben de amaaan ölümlü dünya yarın ölsek başkası yakacak mumlarımızı dedim :D:D yaktık.. bir süre sonra elektrikler geldi -kısa bir süre sonra-  ben de daha ışıkları yakmadan üstelik mumu da söndürmüş bulunup elime aldım ve haşırt diye eriyen mum yere ve elime döküldü.. elimdeki tabi kalıp gibi çıktı soğuyunca, neyseki sıcak yağ gibi el yakan birşey değil 😀 ama parkeye dökülen mum lekesi.. TAM BİR KABUS AMAN YARABBİM!!! üstelik bir sürü de işim vardı ama bir saatimi parkedeki mum nasıl temizlenir bunu düşünerek geçirdim, ve türlü yöntemler denedim ama olmadı.. Aklıma kumaştaki mum lekesini çıkartmak için, kumaşın üzerine temiz bir kağıt koyup kızgın ütüyü kağıdın üstüne basarak mumu erittikten sonra mum lekesini kumaştan çıkarttığım günler geldi.. koltuktaki mum lekesi nasıl çıkar ya da giysideki mum lekesi nasıl çıkar diyenler bu bahsettiğim yöntem ile erimiş mum lekelerini çıkartabilir..

Parkeye Dökülen Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

ütüyü kızdırdım son derece.. suyu doldurdum ütü haznesine.. şok buharını açtım.. ve parkeye değmeyecek şekilde mum lekelerinin üzerine doğru yakınlaştırarak buhar ile mum lekelerinin erimesini sağladım, hemen arkasından da ıslak mendille eriyen mumları sildim. ancak 1-2 sn içinde olmalı bu silme işlemi, yoksa erittiğiniz mumlar tekrar donar. ve ta taaaam İŞTE BU KADAR 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir