6+ aylık bebek nasıl oyalanır? :)

5.aydan sonra kızım artık baya baya hareketlendi öyle ki önceden burda bahsettiğim 0+ oyuncakları yeterli gelmemeye başladı. misal hamak beşiği, 5.aydan sonra sağa sola keskin manevra kabiliyetleri yükseldiğinden güvenilir gelmemeye başladı bana. dönencesinin de yüzüne birkaç tur bakardı (40-60 dk kadar oyalanırdı) şimdi sadece 1 tur (20 dk.) bile dayanmıyor neredeyse oyalamak için..

bebek nasıl oyalanır

kızımı oyalamak için şu sıralar en büyük yardımcılarım babasının kızıma hediye aldığı chicco polly mama sandalyesi 🙂 ve benim laptopumda baby lullaby videosunu izletmek muahaha

haa birde tabi favorisi kucakta volta atmak :p e tabi bu her dakika mümkün olamıyor özellikle evin her işini çekip çevirmeye çalışan anne için.

kızımın chicco polly çift kılıflı mama sandalyesi wood friends modeli. çift kılıflı olması ve kılıflarının hem yumuşak hem de silinebilir olması çok kullanışlı. bunun yanında yatırılabiliyor ve boyu ayarlanabiliyor. chicco en sevdiğim bebek araç gereç markalarının başında gelir zaten. bu mama sandalyesinde de kalitelerini konuşturmuşlar. şimdi geleyim bir mama sandalyesi 6+ aylık bebeği olan annelerin nasıl en büyük yardımcısı olabilir??

  1. adı üstünde “mama sandalyesi” mama yedirirken yatırarak ya da tam oturamayan bebeği kucakta ya da koltukta yamuk yumuk oturtarak beslemeye çalışmak zor oluyor. mama sandalyesinde adeta çivilenen bebek sağa sola ya da bacaklarının üstüne doğru düşmediğinden rahat rahat mamanızı yedirebiliyorsunuz 🙂
  2. bebeğimi TV’de güvenilir (subliminal mesaj kullanmayacağına emin olduğum ve genel izleyici kitlesine hitap eden, saçma sapan kliplerin/reklamların vs. çıkmadığı bir müslüman kanalının) programlarının karşısına oturtup keyfime bakabiliyorum. o da keyfine bakıyor tabi 🙂
  3. geçenlerde evde temizlik yaparken elektrikli süpürge sesinin verdiği huzurdan olacak, sandalyesinde uyuyakalmış 🙂 öğlen uykusu sandalyesinde uyudu minik kuşum. bu gibi durumlarda sandalyenin sırt kısmının yatırılabilmesi büyük avantaj.
  4. oyun oynamak içinde tercih ediyor artık 🙂 mesela sandalyesinde otururken çoraplarını çıkartıyorum ayak parmaklarıyla oynuyor dakikalarca muahaha bunu zaten beşiğinde de yapıyor gerçi. asıl söylemek istediğim mama sandalyesinin önündeki tablaya minik elleriyle “pat pat” vurmak da onu çok eğlendiriyor 🙂 bir bebek için oyun olarak başka ne gerekir ki zaten?

peki 6+ aylık bebeği olmuş ya da olan anneler. siz bebeğinizi nasıl oyalayabiliyorsunuz? 🙂 yorumlarınızı bekliyorum.

6+ aylık bebek nasıl oyalanır? :)” hakkında 2 yorum

  1. Merhaba, çok güzel bir yazı hazırlamışsınız tebrik ederim. Bebeğim için oyalayacak birşeyler arıyordum internette yazınıza denk geldim. Mama sandalyesi için çok küçük daha 3 aylık. Bana ne önerirsiniz? 3-6 ay arası bebekler nasıl oyalanır şeklinde de bir yazı yazar mısınız? Teşekkürler, takip edicem sizi.

  2. merhaba çilekli süt. mama sandalyesi ben de almayı düşünüyorum aslında ama öncelikli olarak şunu söylemeliyim ki benim oğlum şuan 5 aylık ve salıncağında çok eğleniyor. graco sweetpeace salıncak almıştı kaynanam. birde şu tavana asılan hoppalalardan almış. ama onu pek kullanmıyorum güvenli değil galiba demşsin sende zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir