yenidoğan için hastane çantası hazırlamaca

doğum çantası listesiben bu hastane çantası hazırlama işini baya bir önceden araştırmış ve hatta doğum yapacağım hastanede bile soruşturmuştum 🙂 Hastaneden: “fazla birşey getirmenize gerek yok.. bi hastane çıkışı ve bebek bezi getirseniz yeter.. diğer herşey hastanemizde mevcut..” dense de,  tıka basa doldurduğum iki üç çantadan dahi eksiklerim çıktı diyebilirim muahaha

benim gibi önceden hazırlanan ve yumurta kapıya dayanmadan işlerini bitirmeyi seven anneler ve anne adayları için bir doğum çantası listesi hazırlamak istedim bu yüzden. ben bu yazımda sadece yenidoğan için hastane çantası içeriğini yazıcam, anne için gerekenleri daha sonra yazmak istiyorum..

yenidoğan için hastane çantası içinde neler olmalıdır?

  1. 1 paket yenidoğan bebek bezi, pişik kremi, 1 paket yenidoğan ıslak mendili ve 1 paket pamuk.
  2. en az 3 body ve 3 tulum. iç dış zıbın, yün patik, pijama takımı ve hastaneden çıkarken giydirmek için cici bir hastane çıkışı elbisesi. mevsim kış ise, kışlık polar tulum ya da astronot kar tulumu ile atkı, bere takımı hastaneden çıkarken bebeği soğuktan korumak için gerekli.
  3. en az 5 adet pamuklu ağız bezi, en az 2 adet pamuklu eldiven, 1 ya da 2 adet pamuklu şapka, en az 3 adet çorap. çorapların lastiği dar olmamalıdır.
  4. bebek şampuanı, bebek sabunu, bebek havlusu, konak tarağı ve tırnak makası.
  5. en az 2 ince 2 kalın bebek battaniyesi.
  6. mevsime göre uygun iki yelek.
  7. hastaneden çıkarken bebeği taşımak için bir portbebe, yenidoğan ana kucağı ya da portbebeli bebek arabası.. asla ama asla bebek 6 aylık olana kadar ne kanguruya koyun, ne de dik duran oto koltuğuna.. 6 aydan önce çocuk sadece yatar pozisyonda taşınmalıdır, oturtulmamalıdır.. aman diyim..
  8. son olarak da hastanede çıkan kirlilerini koymak için bez ve naylon torbalar..

yenidoğan için hastane çantası hazırlamaca” hakkında bir yorum

  1. Bloglar Yarışıyor ile blogunuzla ün sahibi olmaya, ödüller kazanmaya hazır mısınız? Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 3. kez düzenliyoruz. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!

    Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir