umreye giderken ne giyilebilir?

Okuyucularımdan sevgili “Meryem” geçen haftalarda bana bir mail göndermişti,

slm..nasılsın?Senden ricam Ramazanda oğlum ve eşim ile umre yapacağız…ne giyeceğim, nasıl modeller diktireceğim konusunda kararsızım …bana yardımcı olur musun…belki çevrenizde genç hanımlar vardır oraya giden yada bilgi sahibisinizdir…29 yaşındayım :)…dilerim vaktin vardır bana ayırabileceğin….sevgiyle kal 🙂

kendisine söz verdim, umreye giderken genç kadınlar ne giyebilir, genç kızlara göre umre kıyafet önerileri yazacağıma dair. ancak şarköydü, çanakkaleydi git-gel, döndüğümde ev işleri, birde sitelerimin host problemi filan derken ancak kendime gelebildim.

umreye giderken ne giyilebilir

umreye giderken ne giyilebilir?

Hac ve umre kıyafetleri deyince akla hemen yakası kapalı, kol ve etek boyu uzun bol kıyafetler geliyor. Oysa bu yolculuklarda kıyafetin modeli kadar kumaşın organik ipliklerle dokunmuş olması çok önemli. Ama giyim firmaları bu önemli ayrıntıyı unutuyor. Leke tutmayan, ter kokusunu bertaraf eden, kırışmayan ve ısıyı ayarlayabilen kumaşlarla kıyafet üretecek firmalara ihtiyaç var. kaynak: zaman cumartesi

umreye giderken genç bayanlar Mekkeli kadınların geleneksel olarak giydiği feracelerden ve afgan takımlarından giyebilir. tesettürlü robadan elbiseler ve yazlık uzun pardesüler de uygundur bence. ancak yukarda da değinildiği gibi ferace modellerinin veya afgan takımlarının ya da giyeceğiniz diğer umre kıyafetlerinin kumaşları çok önemli bir ayrıntı. detaylar bütünü oluşturur bilindiği gibi 🙂 bu nedenle genç bir bayan umreye giderken giyeceği kıyafetin kumaşına en az modeline dikkat ettiği kadar önem vermelidir diye düşünüyorum. sonuçta orası çok sıcak ve lüks otelde bile kalınsa sık sık çamaşır yıkamak ya da ütü yapmak sıkıcı olur. bu nedenle serin tutacak, tene hava aldıracak ve de çok çabuk kirlenmeyecek/kırışmayacak kıyafetleri öneriyorum size umre kıyafeti seçerken.

özel tasarım umre kıyafetleri satan yerler ya da özel umre kıyafeti diktirlebilecek yerleri bilmiyorum açıkçası :/ facebook üzerinde çok güzel ve özgün tasarımları olan tesettür butik sayfaları var ama, bunu biliyorum 🙂 oradan bakmanızı önerebilirim. birde yenimoda.com geliyor aklıma. umre kıyafetlerini yenimoda.com‘dan indirimli fırsat fiyatlarıyla satın alabilirsiniz Meryem hn. Ayrıca modanisa.com’a da bakabilirsiniz ferace ve diğer umre kıyafetleri için.

umarım yardımcı olabilmişimdir 🙂 heart

umreye giderken ne giyilebilir?” hakkında 6 yorum

  1. umrede ne giyilebilr sorusunu sormustum ….cevaplamissiniz…ellerinize saglik…hamile oldugunu ricami belirtmeden once bilmiyordum…yoksa inan cok dusunurdum hamile bir anne adayini yormamak adina…tekrar tesekkur ederim…saglikli ve imanli bir bebegin olur insAllah….

    • Zevkle yazdım hiç yorulmadım düşüncen için sağol. ve Allah razı olsun işte duymak istediğim dua bu 🙂 imanlı ve sağlıklı olması.. umrede bana da dua eder misin? regaip kandilini de kutlarım bu arada.

  2. Geri izleme: HAC VE UMRE KIYAFETLERİ | Gülmekan Blog

  3. Geri izleme: türk ve dünya tesettür modasından feraceler | EN GÜZEL TESETTÜR 2013

  4. facebookta Tekirdağ moda evi var, bayan modacı bayanlara özel hac – umre kıyafetlerini kendi özgün tasarladığı 4 – 5 modeli var 1 kaç kafileye dikti çok beğenilmişti, ben de o kafilelerin biriyle umre ziyaretine gittiğimde şahit oldum internetten de ulaşabilirsiniz, adı pek duyulmadığı reklam yapılmadığı için bilinmiyor. Ama kumaşı pek terletmiyen ve rahat ibadet ettiklerini söylüyorlardı… Hatta dilleri bilmiyorduk diğer ülkelerden bayanlar adresini istiyordu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir