milka pralines kalpli çikolata

sonradan eklenen milka pralines vanilya dolgulu kalpli çikolataönemli not: milka pralines çikolata helal mi? şeklinde google’dan sorgulatarak siteme giren bir arkadaş sayesinde milka pralines çikolatanın vanilyalı dolgu malzemesi içinde alkol olabileceğini tespit ettim 🙁 E 476 ve E 161b içeriyormuş. yani helallik anlamında şüpheli bir çikolata bu çikolata 🙁 kalan çikolatalarım çöpü boyladı 🙁

kalpli çikolatalara dayanamayan biri olarak milkanın “milka pralines creme a la vanille” çikolatası beni mest etti. özellikle de son günlerde çikolataya fazlaca aş ererken gökten zembille indi sanki ehemöhöm insanın yurt dışında yaşayan akrabalarının olması ne güzel bişi 🙂 bir sürü çikolatam oldu ve hepsi benim  niohoho (evet aşkım sana vermicem hiçbirini muahaha )

not: çikolata aşermek demir eksikliğinden kaynaklanırmış ki kan tahlillerimde hafif düzeyde demir eksikliği saptanmıştı.

Çikolata özellikle de bitter çikolata magnezyum ve demirden zengin bir besindir. Hamile bir bayanın canının çok fazla çikolata istemesinin nedeni kansızlık olabilir.

Demir içeren et, hindi gibi daha besleyici besinleri yeteri kadar almıyorsanız, bu yoksunluk çikolata yeme isteği olarak karşınıza çıkabilir. Magnezyum için ise kuru meyveler, tam tahıllar iyi birer kaynaktır.

Yeterli ve dengeli beslenmiyorsanız vücudunuz eksikliğini hissettiği besin öğelerini çeşitli yollardan karşılama yoluna gidebilir.

Çikolata Mutluluk Verir Ama…

Çikolata mutluluk hormonu olan endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu nedenle çikolata yiyen kişi kendini kısa süreli de olsa mutlu hisseder. Mutluluğun kısa süreli olma nedeni, kısa sürede artan kan şekeridir. Bir süre sonra aniden kan şekeri düşer ve hamilelikte bireyin kendini kötü hissetmesiyle belirti vermeye başlar.

Bu nedenle ölçülü miktarda öğün sonrasında çikolata yemek gerekir. Ana öğün sonrasında veya ara öğünde süt gibi proteinli bir besinle tüketilmesini öneriyorum. Böylece kan şekerinizin çabuk yükselip düşmesini engelleyebilirsiniz.

Çikolata herkesin çok sevdiği bir yiyecektir. Çocukluktan itibaren tatlı tadına ve çikolataya olan düşkünlük hamilelikte yeniden ortaya çıkabilir. Duygusal durumdaki değişimler sebebiyle çikolatayı psikolojik olarak da aşermek mümkündür.

Diyetisyen Aysen Arıcan

milka pralines kalpli çikolata” hakkında 5 yorum

  1. Afiyet bal şeker löp löp et olsundan sonra gelelim asıl mevzuya;öncelikle kendime yuh olsun ne ara evlendin ne ara bebik bekliyorsun 🙂

    Allah mutluluğunuzu daim etsin bir yastıkta kocayın.Evliliğinin pabucu dama atıldı bebek geliyormuş birde ay hangi bir mevzuyu tebrik edeyim sağlık mutluluk dileyeyim bilemedim kısacası adına sevindim 🙂

    Allah bebeğini de bir an önce sağlıkla huzurla kucağına almak nasip etsin.İyi ki çocuk doğmadan haberim oldu 😀

    Ayşegelinde hamileymiş ve ben onu da 6. ayında öğrendim yuhhlar olsun bana yani 😀

    • öncelikle teşekkürler 😀 blog camiasından ben de çok uzaklaştım aslında blog gezemeyince insan haliyle gelişmelerden uzak kalıyor 😀

  2. Afiyet olsun 😉
    Yalniz bende cok olur demir eksikligi ve cikolatayla aram pek iyi degildir.
    Cikolata yesem daha cok mutlu olurum diyorum bazen, yiyebilenleri kiskaniyorum 😛
    Ya da esime sorarim ben niye cogu bayan gibi cikolata sevmiyorum diye 😀 O da vardir senin gibileride der 😛
    Sen ye ki bebegin mutlu gülücüklü bir bebek olsun 😛

    Sevgiler

    • benim kocam da tatlı şeyleri pek sevmez annem de ablam da yani senden çok var ceydacım üzülme 🙂

  3. Geri izleme: hurma yiyen şişgöbek | Bir Kafadan Her Ses

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir