organik patatesli köy ekmeği

organik patatesli bolu köy ekmeğiorganik ekmekleri pek sevmemiştim aslında. malum insan sağlıksız beslenmeye alışınca onun dışına çıkamıyor. organik köy ekmeklerini yerken önceleri damak tadımca yadırgasam da, şimdi normal fırınlarda pişen somun ekmekleri yiyemez oldum niohoho  zaten fırınlarda satılan ve içi bembeyaz olan ekmekleri yemek tam bir delilik duyduklarıma göre. fırın ekmeklerinin içlerinde kabartıcı, ağartıcı vs. bir sürü katkı maddesi var çünkü. ve sağlıklı olmalarını geçtim insana yararlı tek bir özellikleri yok. mideyi şişiriyormuş tokluk veriyormuş sadece hepsi bu! ekmeğin çok çabuk bayatlaması ve bayatlayınca balon gibi sönmesi de hayra alamet değilmiş. bildiğimiz fırın ekmeklerini sabah aldığında akşam yiyemiyorsun o kadar çabuk bayatlıyor ki!

özellikle Bolu taraflarına gittiğimizde aldığımız ladin organik patatesli köy ekmeği ben ve eşimin en sevdiği organik köy ekmeği. kahvaltıda, yemekte her öğün gönül rahatlığıyla katkısız bu ekmeği yiyoruz. bu yakınlarda marketlerde, bakkallarda satılmaması ise üzüldüğümüz tek nokta. internet üzerinde tanesi 7-8 liraya satılıyor (tabi kargo ücreti de ekleniyor..) biz Bolu Berceste dinlenme tesisinden 4 liraya alıyoruz.

NOT: İstanbul’daki marketlerde bu ekmekten görmek istiyoruzzz… !!! ladin ekmek üreticilerinin dikkate almasını dilerim 🙂

Ladin Organik (Bolu) Patatesli Köy Ekmeği 1250gr

Ekotar Organik Sertifikalı

Üretim tarihinden itibaren buzdolabında 1 ay süreyle tazeliğini korur.

Yöre: Bolu – Karacaağaç Köyü

Bolu’nun meşhur patatesli köy ekmeği

Bolu’nun meşhur patatesli köy ekmeği, geleneksel mayalama ve pişirme yöntemi ile ahşap kalıplarda fermante edilip, taş zeminli toprak sıvalı köy fırınında kayın ve meşe odunuyla yaklaşık 180 C ısı ile 1,5 saatte pişilir.

İçindekiler

Buğday unu, ekşi maya, patates, içme suyu, iyotlu tuz, haşhaş, çörekotu.

Saklama Koşulları

Güneş ışığı, nem ve kokudan uzak tutunuz.

Ekmeğimizi dilimlenmiş olarak, üretim tarihinden itibaren, oda sıcaklığında 7 gün, buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 3 ay süreyle saklayabilirsiniz.

Tavsiyeler

Ekmeğimizi, 4. günden itibaren ısıtarak tüketebilirsiniz. Isıtılmış patatesli köy ekmeğini ızgaralarla, zeytinyağlılarla, kahvaltıda ise tereyağıyla tüketmenizi tavsiye ederiz.

Ekmeğimiz, içinde beyazlatıcı maddeler kullanılmamış un ile üretilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir