Haset..

jealous_by_kanikey-jealous-kiskanclik-haset-cekememezlik-cirkin-huylarGeçmişte şimdi ve gelecekte her daim aşina olunan ve ne yazık ki sanırım aşina olmaya devam edilecek olan bir hasta duygu kıskançlık. Tabi haset kıskançlığın farklı bir boyutu, zirvesi de denebilir 😛 Öyle pis lanet hastalık bir şeyki eşini ya da sevgilini başka bir karşı cinscandan kıskanmak hem de aşırı bir kıskançlık yapıp göz açtırmamak bile hasedin yanında çok daha sevimli ve şirindir. Onda en azından iyi bir amaç var 😛 Onunla haset bir mi allaseniz arada uçurum var.. Bu haset denen illet o derece çirkin bir huy yani

İnsanlar bazen hakikaten çok garip yani öyle ki arkadaşım dostum dediğin kişi terfi alıyor ve hiç de hakkı olmadığını bildiği halde içinden diyor ki o az gelişmiş en eski sürüm insan taslağı:

“ama bu benim hakkımdı benim hakkım olmasa bile niye ona verdiler ki”

ya da ;

“off bu yetenekler bende yok ama yinede onun önünde olmalıyım ezmeliyim onu gerekirse şirretlik yaparak dikkat çekerek ben üstün olmalıyım”

bu hastalıklı örnekler çoğaltılabilir. Yani bu öyle zavallı ve öyle çirkin ötesi bir huy ki, insanı da zavallılaştırıyor ve akıl yaşı yüksek, farkındalığı yüksek kişiler karşısında komik duruma düşürüyor. Çünkü aklı başında herkes fesatlıktan kaynaklanan kıskançlığı şıp diye anlıyor. Bu tür çirkin huylar dünyanın iyice çekilmez bir hal almasına neden oluyor özellikle de benim gibi ahlak kumkuması hassas insanlar için.

“Size bir iyilik dokunsa, bu onları tasalandırır, size bir kötülük dokunsa, ondan ötürü sevinirler” ayeti hasetçileri daha iyi tanımamıza yardımcı olacak anahtar bir cümle olabilir.

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü yazısı oldu biraz ama ne bileyim aklıma esti öyle birden yazasım geldi. Resme baksanıza haset insanı nasıl da çirkinleştiriyor  Uyuz oluyorum böyle tiplere kardeşim yaa P

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir