bilinçli ve bilinçsiz hayvanlar sürüsü..

ben evde kardeşimin ve babamın yanında bile şort giymeye çekinirken, sokakta onca insanın yarı çıplak elini kolunu sallayarak dolaşması karşısında kızgınlıkla karışık nefret besliyorum. hatta bazen meleklerin onlara yaptığını yapıyorum. yani onlara lanet okuyorum. çünkü bu şekilde giyinip sokaklarda dolaşanlara karşı içimde cidden nefret hissediyorum. nedeni yok. ha gidip onlara sırf bu yüzden zarar verir miyim? asla. bilakis gelip yardım istediklerinde veya birşey sorduklarında ya da konuşmak istediklerinde geri çevirmem, suratta asmam. çok sık görüşmesem de böyle arkadaşlarım da var. ama yeri gelince memnuniyetsizlik duyduğumu anlatma şansım olursa onunla konuşurum. yaptığının yanlış olduğunu anlatırım yani.

benimki Allah için sevip, Allah için buğz etmek. Allah için sevmek, Allah’a karşı gelmekten sakınanları sevmek demektir. malum. birde sanırım biraz derin düşünüyorum bazılarına göre. detaycılık da denebilir buna, ince ruh da. bakış açısına göre değişir bu yorum. kimi “ohoo çok inceliyorsun” da diyor çünkü. ama keşke o kadar açık giyinp dolaşanların hem başkalarının ailelerine (huzursuzluk ve aile içi tartışmalar) hem kendi ailelerine (nikah düşmesi gibi olaylar ile eşlerin serbestliğiyle orantılı olan aldatma meylinin artması) hem de ciltlerine (cildin sürekli direkt güneş ışığına maruz kalması cilt kanseri riskini arttırır) ne denli zararlar verdiğini düşünebilecek olsalardı. zaten sanmıyorum ki islam zihniyetini iyi anlamış ve islama hayranlık duyan biri anlattığım şekilde dolaşan kişilerden haz etsin. haz edenler dini inancını bir sorgulasın bence. kusura da bakmasınlar yani bazı şeyler incelik ister. elhamdülillah müslümanım demekle olmuyor bitmiyor hahayyt hahaha çocuk kandırır gibi. “elhamdülillah müslümanım” deyip yarı çıplak dolaşmak veya peygamber efendimizin “giyinmiş çıplaklar” diye tabir ettiği şekilde açık / dar giyinerek dolaşanları sempatiyle karşılamak. ironik. oldukça. içim almıyor benim valla. aklım da almıyor böyle bir kabullenişi.

mesela nikah düşmesi dedim ya. açık vede saçık dolaşıp gezen bir kadının akşam eve geldiğinde kocasıyla yatağa girdiğinde zina yapmadığını Allah’tan başkası bilemez şu devirde. çünkü bir eş eğer karısının açık dolaşmasına müsaade ediyor, kadın da açık dolaşıyor ve dışarıda namahrem erkeklerin dikkatini kendi üzerine çekecek tarzda giyiniyor, süsleniyor ve hiçbir tesettür kaygısı olmadan “çıplak” geziyorsa ne yazık ki nikahının “dinen” düşme ihtimali de bir o kadar artıyor. ve bu da kocasıyla dahi bilmeden zina yapacağı anlamına geliyor.

insan için dünya hayatı zor. mesela hayvan olsak sokağa çıplak çıkmamız sorun olmazdı :p veya hayvanlar gibi sadece içgüdülerimizle hareket edip önümüze gelenle ……… yapmamız. ama biz ne mutlu ki “insanız”.. ne mutlu gerçek insanlara, ya da en azından “insan gibi” yaşamaya çalışanlara. seviyorum sizi “insanoğlu”..

imza: bilinçsiz hayvanları seven, bilinçli hayvanlardan nefret eden çilekli süt ddk3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir