spor yapan bayanlar

spor yapan bayanlarspor yapan ve kilo vermek isteyen bayanlar dikkat, diyet beslenmenizde olması gereken alışkanlıkları incelemeden geçmeyin. ben spor yapan ve kilo almak isteyen (ve alan) biri olarak spordan gelir gelmez hayvanlar gibi yiyorum muahaha kilo almak istiyorsanız spordan gelir gelmez 2 saat içinde ne bulursanız yiyin 😀 kilo almanın yollarından biride; spor yapmak ve arkasından yemeği mideye dayamaktır şinanay

1. Aldığınız kaloriyi azaltmak kilo vermenize sebep olur ancak spor yaparken eforunuzu kaybetmenize neden olur. Özellikle karbonhidratı kesmek, size kas kaybettirir. Alınan kaloriyi aniden düşürmek, vücudu “hayatta kalma” moduna geçirir ve yaktığı enerjiyi azaltarak depolama yoluna götürür.

2. Vücudunuz yetersiz kaloriyi dengelemek ve kendisine yakıt sağlamak için, kaslara zarar vermeye başlar. Bu durum çok kısa sürede oluşmasa da, vücut dokularında tahribat yaratır. Başladığınız egzersizler, vücudunuza yeterli yakıt vermediğiniz durumda, tam tersine dönüp, uzun vadede kaslarınızın zarar görmesine sebep olur.

3. Egzersizden 2 saat sonra deponuzu doldurmanız gerekir. Uzmanlar, yakıtı biten kaslara bir an önce yakıt ulaştırmanız gerektiğini söylüyorlar. Deponuzu doldururken karbonhidrattan korkmayın. Glisemik indeksi yüksek besinler, yakıtı biten kaslarınıza hızla karbonhidrat ulaştırır. Bu da hızlı şekilde glikojene dönüşür. Sporcuların glikojen depoları ne kadar fazlaysa, performansları o kadar artar.

4. Tatlılar ve şekerlemeler yerine muz, çilek, üzüm, bisküvi, taze sıkılmış meyve suları, küçük bir tost gibi besinleri tercih edin. Her gün egzersiz yaparsanız, bu küçük atıştırmalıklar beslenme mönünüzde rahatlıkla yer alabilir. Yapılan araştırmalara göre; vücut ağırlığınızın her kilosu için 1 gram karbonhidrat tüketebilirsiniz.

5. Boş bir mideyle koşarsanız, daha çok kilo vereceğiniz efsanedir. Aç koşarsanız, kısa süre içinde yorulursunuz. Eğer koşuya başlamadan belli bir süre önce yerseniz, daha çok kalori yakarsınız. Kas geliştirmek, kondisyon, kilo vermek gibi nedenlerle yapılan egzersiz, aç mideyle yapıldığında hedeflere ulaşmayı zorlaştırıyor. Vücut, yeterli enerjiyi bulamadığından kas proteinlerini tüketiyor.

6. Uzmanlar su alımında, hiponatremi nedeniyle aşırıya kaçılmaması yönünde uyarıda bulunuyorlar. Aşırı su tüketimi kanı seyreltiyor ve kandaki sodyum oranını düşürüyor.

7. Yeterli oranda yağ almadığınızda vücut mineral ve vitaminlerin emilimini sağlamıyor. Bu da bağışıklık sisteminin çökmesine sebep oluyor. Düzenli egzersiz yapanların günlük kalori miktarının %20’sinin yağlardan elde edilmesi gerekiyor. Haftada bir porsiyon yağlı balık tüketmek ya da günde bir avuç fındık, keten tohumu yemek iyi bir çözüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir