Bloglara Web Sitelerine Bağış {Paypal Donate}

Bloglara bağış isteyen (yani hani şu paypal donate vs. ile site yazarına bağış yapılmasını teşvik eden) siteler eğer gerçekten karşılıksız hizmet veren, ziyaretçilerine yarar sağlayan sitelerse bağış istemelerini oldukça şık buluyorum. “repleri görelim, emeğe saygı, teşekküre tıklayın” vs. gibi aptal salak isteklerden hem daha modern hem de daha faydalı En azından verdiği hizmetin gelişmesini sağlayabilir ve sitenin daha seviyeli bir biçimde işleyişine katkıda bulunur. Bunun yanında da site sahibine istediği minneti verir, ayrıca rep ve teşekkür gibi ego şişirmek dışında hiç bir faydası dokunmayacak katkılar yerine maddi açıdan destekler.

Bu tür karşılıksız fayda sağlayan sitelerin dışındakilerin bağış yap (donate) linkini sitelerine eklemesi bana sadaka istemek gibi görünüyor ne yalan söyleyeyim Ama saygı duyarım, hani ihtiyacı vardır eklemiştir filan, o da bi nevi bize ihtiyaç sahibi birine yardım etme şansı tanıdığından uygun olabilir, buna da karşı değilim. Hiç bir hizmet sunmadığı gibi hiç bir ihtiyacı olmayıp bağış yap linkini sitesine şımarıklığına ekleyenlere ise diyecek bir sözüm yok, onlara da kendileri gibi şımarık birileri bağış yapar eminim.

Ben site-blog ve atıyorum wp plugins (wordpress eklentileri) için paypal donate (bloglara bağış) isteklerini destekliyorum. İsteyen koysun blog’una kardeşim kime ne zararı var ne var ona 1 tl. şuna 1 $ versek di mi ama Birilerini mutlu etmek, birilerine az da olsa fayda sağlamakta hiç bir sakınca yok. Hatta yazıyı sulandıracağını bilmesem dünya barışı için el ele, tüm bağış yap linklerine 1 tl. bile derdim şuan Ama demiyorum tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir